image

Internetoplichters stelen 80.000 euro via verkoopsite

dinsdag 21 januari 2014, 14:37 door Redactie, 0 reacties

Een groep internetoplichters uit Oost-Nederland heeft via een verkoopwebsite honderden slachtoffers gemaakt, waarbij in totaal 80.000 euro werd gestolen. In deze zaak heeft de politie de afgelopen maanden acht verdachten aangehouden en nog eens zes verdachten verhoord.

De veertien verdachten, twaalf mannen en twee vrouwen variërend van 16 tot 36 jaar, zijn voornamelijk afkomstig uit Almelo, maar ook uit Enschede, Arnhem, Goor en Hengelo. Volgens de politie is de groep verantwoordelijk voor bijna 550 gevallen van internetoplichting via een niet nader genoemde verkoopwebsite.

Aangiften

De afgelopen jaren kwamen er bij de politie veel aangiften van oplichting via de verkoopwebsite binnen. De verdachten boden op de website allerlei goederen aan, met name elektronica. Na betaling door de kopers werden deze goederen echter nooit geleverd. De schade voor de slachtoffers bedraagt zo'n 80.000 euro.

In overleg met het OM zijn, op basis van de capaciteit van de politie en prioritering van de aangiften, uiteindelijk bijna 550 aangiften opgepakt. Ongeveer 225 zaken werden geseponeerd vanwege de beperkte aard en omvang van het strafbare feit of omdat het geen actueel feit was of wegens onvoldoende bewijs.

Het Openbaar Ministerie zal nu beslissen over de vervolging van de verdachten. De politie laat verder weten dat er overleg met de Belastingdienst heeft plaatsgevonden om te kijken of de verdachten met betrekking tot het crimineel verkregen geld wel aan hun fiscale verplichtingen hebben voldaan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.