image

Microsoft sponsort alternatieve RSA Conferentie TrustyCon

dinsdag 21 januari 2014, 16:18 door Redactie, 2 reacties

Microsoft is één van de sponsoren van de alternatieve RSA Conferentie TrustyCon, die door verschillende beveiligingsexperts is opgezet die de RSA Conferentie boycotten. Eind december liet de Finse beveiligingsexpert Mikko Hypponen van F-Secure weten dat hij de conferentie zou boycotten.

Volgens een bericht van Reuters zou de NSA RSA 10 miljoen dollar hebben betaald voor het toevoegen van een algoritme dat door de NSA van een backdoor was voorzien. Het voorbeeld van Hypponen werd door verschillende andere experts gevolgd, die ook allemaal lieten weten de RSA Conferentie te zullen mijden. De groep experts besloot daarop een eigen conferentie te beginnen, genaamd TrustyCon.

"TrustyCon roept bedrijven op om hun technologie en bedrijfsvoering zo te ontwerpen dat die veilig en betrouwbaar is", aldus de organisatie. Het evenement staat gepland voor 27 februari, en bevindt zich op een steenworp afstand van de RSA Conferentie, die tussen 24 en 28 februari in San Francisco plaatsvindt.

De alternatieve conferentie wordt met behulp van beveiligingsbedrijf iSEC Partners, de Amerikaanse burgerrechtenbeweging Electronic Frontier Foundation (EFF) en DEF CON opgezet. Microsoft en CloudFlare zullen het evenement sponsoren.

Reacties (2)
21-01-2014, 18:08 door vimes
Ja daar krijgt die conferentie meerwaarde van.. *proest*
22-01-2014, 08:59 door Mysterio
Door vimes: Ja daar krijgt die conferentie meerwaarde van.. *proest*
Meer geld is meer waarde in dit geval. Ik verwacht niet dat Microsoft z'n stempel op de conferentie wil drukken, wel dat ze willen laten zien dat ze een andere weg willen inslaan. Of dat nou werkelijk zo is moet nog blijken natuurlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.