image

884.000 Duitsers gewaarschuwd voor gestolen wachtwoord

woensdag 22 januari 2014, 15:45 door Redactie, 0 reacties

Inmiddels zijn al 884.000 Duitsers via een speciale website van de Duitse overheid gewaarschuwd dat één of meerdere van hun wachtwoorden door malware zijn gestolen. De website van Het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI) werd gisteren gelanceerd.

De Duitse dienst, die onderdeel van het Duitse Ministerie van Binnenlandse Zaken is, had ontdekt dat verschillende botnets in totaal 16 miljoen inloggegevens hadden gestolen. Het gaat voornamelijk om gegevens van internetgebruikers buiten Duitsland, maar om Duitse gebruikers te waarschuwen werd er een speciale website in het leven geroepen.

Op deze website kunnen internetgebruikers hun e-mailadres invullen. In het geval het e-mailadres voorkomt in het overzicht van gestolen inloggegevens worden de getroffen gebruikers per e-mail gewaarschuwd. De website kreeg in korte tijd meer dan 12,6 miljoen aanvragen te verwerken, wat invloed op de bereikbaarheid had, zo meldt Die Welt.

In totaal werden 884.000 Duitsers gewaarschuwd dat hun inloggegevens zijn gecompromitteerd. Om wat voor soort accounts het gaat heeft het BSI nog niet verteld. Ook is het onduidelijk hoe actueel de gegevens zijn. Een woordvoerder liet tegenover de Duitse media weten dat het goed mogelijk is dat de inloggegevens maanden of misschien zelfs al jaren oud zijn en niet meer werken.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.