image

Symantec geeft Windows XP geen harde deadline

donderdag 23 januari 2014, 13:33 door Redactie, 0 reacties

Microsoft stopt op 8 april van dit jaar met de ondersteuning van Windows XP, waardoor er geen beveiligingsupdates meer verschijnen, maar wanneer Symantec dit doet is nog altijd onbekend. Het Duitse testorgaan AV-Test.org inventariseerde het supportbeleid van de meeste anti-virusbedrijven.

Daaruit blijkt dat Symantec één van de weinige virusbestrijders is die nog geen beslissing over de ondersteuning van Windows XP heeft gemaakt. De meeste anti-virusbedrijven houden een ondersteuningsperiode van 2 jaar aan, waarbij Webroot Windows XP tot april 2019 zal ondersteunen. Het besturingssysteem is dan bijna 18 jaar oud.

Ondersteuning

Tegenover ZDNet laat Symantec weten dat het Windows XP voor de nabije toekomst zal blijven ondersteunen, maar er wordt geen concrete einddatum gegeven. Wel adviseert Symantec aan XP-gebruikers, net als veel andere beveiligingsbedrijven, om zo snel als mogelijk naar een wel ondersteund besturingssysteem te upgraden.

De anti-virusbedrijven zeggen dat ze XP blijven ondersteunen zodat hun klanten de tijd krijgen om te upgraden, maar de beslissing zorgt ook voor kritiek. "Als ze zeggen dat ze hun producten nog twee jaar ondersteunen, geven ze hun klanten toestemming van een expert om XP te blijven gebruiken. Dat is gewoon niet juist", aldus Larry Seltzer.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.