image

Google wil China openbreken met encryptie

vrijdag 24 januari 2014, 13:46 door Redactie, 2 reacties

Google wil landen zoals China openbreken door encryptie in te zetten waardoor webcontent niet meer is te censureren. Dat liet Google-voorzitter Eric Schmidt tijdens het World Economic Forum in het Zwitserse Davos weten, zo meldt de Wall Street Journal.

"Binnen 10 jaar is het mogelijk door het gebruik van encryptie om landen met strenge censuurwetgeving te openen en mensen zo een stem te geven", aldus Schmidt. De topman merkte op dat sinds de onthullingen over de praktijken van de NSA Google maatregelen heeft genomen om de eigen encryptie te versterken, zodat overheden het niet kunnen kraken.

"Dit creëert een probleem voor overheden, zoals de Chinese", ging Schmidt verder. Hij stelde dat het groeiend aantal mensen in China dat social media gebruikt uiteindelijk de overheidscensuur zal verslaan. Hoewel Google de eigen zoekmachine in 2010 uit China weghaalde, houdt de zoekgigant de ontwikkelingen in het land nauwlettend in de gaten.

Reacties (2)
24-01-2014, 16:34 door Anoniem
Tja,weet je wat je dan krijgt?,dan wordt heel google China ook geblokkeerd door de Chinese overheid.
Dus zo 123 zullen de Chinese burgers geen vrij internet hebben.
25-01-2014, 07:00 door Anoniem
Eric Schmidt moet eerst thuis orde op zaken stellen: door te weigeren mee te werken aan NSA spionage in de USA en in de rest van de wereld.
Nu gehoorzaamt hij als een makke schaap aan de Amerikaanse wetgeving, maar zet hij in op ondermijning van de wetgeving van een ander soeverein land. Ook onder dwang van Uncle Sam zeker!
Daarom: als hij in China de held wil uithangen, moet hij dat maar eerst thuis doen!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.