image

Helft alle Dorifel-infecties in Nederland

woensdag 15 augustus 2012, 08:34 door Redactie, 1 reacties

De helft van alle waargenomen infecties met het Dorifelvirus bevindt zich in Nederland, aldus anti-virusbedrijf Symantec. Een eerdere variant van de malware werd in juni waargenomen en was toen vooral in Spanje actief. De malware infecteerde destijds alleen .exe-, .doc- en .docx-bestanden, terwijl de versie die in Nederland actief is ook Excelbestanden (.xls en .xlsx) besmet.

Verder blijkt dat de eerste versie van Exprez, zoals Symantec Dorifel noemt, ook al naar een afbeelding op een gamingforum wees, net als de nieuwste variant. Via de afbeelding werd met de besmette machines gecommuniceerd.

Volgens Symantec is Exprez.B naast Nederland (49,3%) ook in Denemarken (41%) zeer actief. Turkije is met 8,3% van alle infecties op afstand derde.

Reacties (1)
15-08-2012, 13:23 door Anoniem
Ja, want alleen in een technologisch achtergesteld land als Nederland werkt men nog met Windows XP, Internet Explorer 6 en Office 2k. Die ambtenaren klikken ook nog eens op alles wat beweegt, surfend met volkomen onbeschermde systemen omdat ook hun systeembeheerders niets weten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.