image

Coca Cola waarschuwt 74.000 mensen na laptopdiefstal

zondag 26 januari 2014, 14:30 door Redactie, 3 reacties

Coca Cola heeft 74.000 mensen gewaarschuwd nadat verschillende onversleutelde laptops met persoonlijke informatie uit het hoofdkantoor in Atlanta waren gestolen. De diefstal werd gepleegd door een voormalige werknemer die de machines eigenlijk had moeten vernietigen of recyclen.

Op de machines stond de persoonlijke informatie van 74.000 mensen, waaronder werknemers, aannemers en leveranciers. De persoonlijke gegevens bestonden uit namen, Social Security nummers, rijbewijsnummers en adresgegevens, alsmede details zoals financiële vergoedingen en etnische afkomst. Volgens Coca Cola zijn er geen aanwijzingen dat de informatie is misbruikt.

Versleuteling

Een woordvoerder laat tegenover de Wall Street Journal weten dat de bedrijfsregels verplichten dat laptops versleuteld worden, maar dat was bij de gestolen laptops nog niet gebeurd. De diefstal door de voormalige werknemer werd al op 10 december vorig jaar ontdekt, maar afgelopen vrijdag werden de werknemers pas gewaarschuwd.

De tijd tussen de ontdekking en bekendmaking was volgens Coca Cola nodig om te bepalen van wie er allemaal gegevens op de laptops stonden, zo blijkt uit een interne memo. Daarin maakt het bedrijf excuses aan de werknemers en wordt er gesteld dat alle getroffen personen een jaar lang gratis van een dienst gebruik mogen maken die bescherming tegen identiteitsdiefstal biedt.

Reacties (3)
26-01-2014, 18:53 door Anoniem
Daarin maakt het bedrijf excuses aan de werknemers en wordt er gesteld dat alle getroffen personen een jaar lang gratis van een dienst gebruik mogen maken die bescherming tegen identiteitsdiefstal biedt.
Als het kalf verdronken is dempt men de put. Business as usual.
27-01-2014, 06:47 door Anoniem
etnische afkomst ???
27-01-2014, 09:45 door Anoniem
"Coca Cola heeft 74.000 mensen gewaarschuwd nadat verschillende onversleutelde laptops met persoonlijke informatie uit het hoofdkantoor in Atlanta waren gestolen. De diefstal werd gepleegd door een voormalige werknemer die de machines eigenlijk had moeten vernietigen of recyclen."

Had versleuteling geholpen bij dit incident ? Generiek gezien had harddisk encryptie gebruikt moeten worden. Maar deze medewerker had op het moment van de diefstal ook met dergelijke encryptie toegang gehad tot de gegevens als 'legitieme' gebruiker ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.