image

Android-app bestraft kritiek met stiekeme sms

donderdag 16 augustus 2012, 11:44 door Redactie, 3 reacties

Google heeft van de officiële Android Marktplaats een app verwijderd die kritische gebruikers met een duur sms-bericht bestrafte. De Call Cheater Lite-app beweert dat het ongewenste telefoonnummers kan blokkeren, door de gebruiker een vooraf genomen boodschap af te laten spelen. De boodschap zou de ongewenste beller laten geloven dat de telefoon bijvoorbeeld is afgesloten.

Eenmaal geïnstalleerd stuurt de app allerlei persoonlijke informatie naar een remote server, zoals International mobile equipment identity (IMEI), Mobile equipment identifier (MEID), elektronische serienummers (ESNs), telefoonnummer, lokaal geconfigureerde e-mailadressen en toestelgegevens.

Kritisch
Ook is er code aanwezig die de gebruiker vraagt of ze de app leuk vonden. Als de gebruiker 'ja' kiest verschijnt er een boodschap of de gebruiker de volledige versie wil kopen.

Kiest de gebruiker 'nee', dan vraagt de app wat er niet leuk aan is. Ongeacht het antwoord verstuurt de app vervolgens een internationaal sms-bericht. Google heeft inmiddels de app na melding door Symantec van Google Play verwijderd.

Reacties (3)
16-08-2012, 12:31 door Anoniem
ROFL. "jij mij app niet willen kopen, ik toch geld uit jou willen verdienen"
16-08-2012, 13:47 door Anoniem
sarcasme aan

Goed zo, dat zal iedereen leren negatieve kritiek te geven op een met veel "moeite" gebakken app. ;-)

sarcasme uit
Dit is helemaal de f* limit !
20-08-2012, 14:18 door dnmvisser
http://dilbert.com/strips/comic/2012-05-03/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.