image

Microsoft pleit voor effectievere aanpak malware

dinsdag 28 januari 2014, 12:23 door Redactie, 4 reacties

De manier waarop de beveiligingsindustrie nu malware bestrijdt moet effectiever, omdat zelfs bij succesvolle operaties tegen botnets de malware uiteindelijk niet wordt uitgeroeid, aldus Microsoft. Malwarefamilies blijven daardoor bestaan en vormen zo een continue dreiging voor Windowsgebruikers.

"Daarom moeten we de manier veranderen waarop we werken", zegt Dennis Batchelder van het Microsoft Malware Protection Center. Batchelder stelt dat er allerlei sterke partijen bij de bestrijding van cybercrime en malware betrokken zijn, maar dat die zich alleen op hun eigen belangen richten. Daardoor kan een enkele partij de cybercriminelen nooit een definitieve slag toebrengen.

Als gevolg hiervan hoeven cybercriminelen hun werkwijze slechts iets aan te passen om weer 'back in business' te komen. Batchelder geeft als voorbeeld een advertentienetwerk dat click-fraude ontdekt en weet te stoppen. De aanvallers kunnen echter een ander advertentienetwerk aanvallen, waarbij ze mogelijk effectiever en lastiger te detecteren zullen zijn, gezien hun ervaringen bij het vorige advertentienetwerk.

"Als we effectief te werk willen gaan en onze klanten willen beschermen moeten we de malwarefamilies uitroeien. Om dit te doen moeten we ons blikveld en bereik coördineren, zodat de criminelen geen ruimte krijgen om te ontkomen", gaat Batchelder verder. Hij pleit dan ook voor een betere samenwerking tussen de verschillende partijen.

Dit jaar zal Microsoft tijdens verschillende conferenties en workshops samen met andere partijen aan de ontwikkeling van een framework werken wat uiteindelijk tot een effectievere aanpak van malware moet zorgen.

Image

Reacties (4)
28-01-2014, 16:50 door _ioshark - Bijgewerkt: 28-01-2014, 16:50
"ons blikveld en bereik coördineren, zodat de criminelen geen ruimte krijgen om te ontkomen"

Microsoft wil zich in een grijs gebied begeven? Opsporingsbevoegdheden?
28-01-2014, 17:13 door Anoniem
Zeg Microsoft, zou het niet wat zijn om met een echt operating systeem te komen dat veiligheid op de eerste plaats stelt i.p.v.
winst.
30-01-2014, 12:45 door Anoniem
Dat is wat McAfee al 10 jaar loopt te verkondigen. Ze zijn er weer op tijd bij, bij Microsoft...
31-01-2014, 09:30 door Anoniem
Ze hadden zelf de kans daar relatief eenvoudig wat aan te doen... vijftien jaar geleden. "It wasn't a priority" zeiden ze zelf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.