image

Digitaal rechercheren: meer opleidingen maar geen geld

woensdag 30 oktober 2002, 09:57 door Redactie, 5 reacties

De politie wil meer mensen gaan opleiden voor digitaal rechercheren,
maar trekt daar niet meer geld voor uit, zei hoofdcommissaris Bik
dinsdag op het congres Digitaal Blauw. De raad van hoofdcomissarissen wil hier geen geld voor beschikbaar stellen. Men is niet ongenegen voor bepaalde
werkzaamheden gebruik te maken van capaciteit uit het bedrijfsleven, maar wil dit zoveel mogelijk met eigen mensen doen. In de ideale situatie zou er alleen in het geval van piekbelasting gebruik moeten worden gemaakt van diensten van bedrijven in de opsporing, stelde officier van justitie Taco Stein. Opvallend was ook de roep van
de recherche voor meer tools om hun werk te kunnen doen. Op het internet zijn dergelijke tools in ruime mate vrij verkrijgbaar.

We zijn benieuwd welke politieke partijen in de nieuwe programma's ook de digitale veiligheid zullen opnemen, en hier dan ook geld voor willen vrijmaken.

Reacties (5)
30-10-2002, 11:29 door Anoniem
opensource
30-10-2002, 12:56 door Virtal Technologies
Originally posted by Redactie
Opvallend was ook de roep van
de recherche voor meer tools om hun werk te kunnen doen.

U vraagt, wij draaien. Op maat.
30-10-2002, 15:12 door Anoniem
Tools is een ding, de andere is kennis en inzet. Is het niet zo dat salarissen voor deze "experts" op een zodanig laag niveau ligt dat het voor velen onder hen interessanter is om bij het bedrijfsleven te gaan werken? Nu is het nog loom maar zodra de markt aantrekt denk ik persoonlijk dat tools en geld voor trainingen etc etc niet het grootste probleem zal zijn. Retention van personeel zal mijns inziens een groter probleem zijn.

TCPolice
30-10-2002, 15:34 door Virtal Technologies
Originally posted by Unregistered
Tools is een ding, de andere is kennis en inzet. Is het niet zo dat salarissen voor deze "experts" op een zodanig laag niveau ligt dat het voor velen onder hen interessanter is om bij het bedrijfsleven te gaan werken?

Is het salaris bij politie en justitie zo teleurstellend dan? Wanneer je met de juiste tools efficiënter kunt werken heb je een win-win situatie dat oplevert aan geld, kennis en motivatie.

Bij de verkeerspolitie zijn zij immers ook niet afhankelijk van afgeschreven Fiat's.
30-10-2002, 16:52 door Anoniem
Op het gebied van digitaal rechercheren zou er prima een private /publieke samenwerking kunnen zijn. Met name op het gebied van opleiding liggen er kansen wat betreft zo’n samenwerking. Helaas laat het reguliere onderwijs het afweten wat betreft digitaal rechercheren. Ook de beroepsverenigingen voor de informatiebeveiligers zetten dit onderwerp niet zwaar op de kaart.

Een brede discussie tussen alle betrokkenen, in zowel de private sector als publieke sector, zou moeten worden gevoerd.

Ronald Eygendaal
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.