image

NSA-directeur wil documenten terug van Snowden

woensdag 29 januari 2014, 17:40 door Redactie, 16 reacties

NSA-directeur James Clapper wil dat klokkenluider Edward Snowden de documenten teruggeeft die hij meenam toen hij bij de geheime dienst was gedetacheerd en nog niet zijn gepubliceerd. Dat liet Clapper vandaag tijdens een hoorzitting voor de inlichtingencommissie van de Amerikaanse Senaat weten.

Volgens Clapper heeft de publicatie van de documenten voor zeer veel schade gezorgd door surveillancemethodes aan terroristen te onthullen, die nu hun communicatie zouden veranderen om niet gedetecteerd te worden. De NSA-directeur sprak over de dreigingen waar de VS voor moet vrezen. Naast terrorisme zijn cyberaanvallen de grootste dreiging, aldus Clapper.

Angst

Onlangs waarschuwde filosofieprofessor Peter Ludlow van de Northwestern University hoe leiders in democratieën steeds vaker angst gebruiken om controle over de bevolking te houden en de eigen macht te versterken. In de VS sterven er elk jaar meer dan 4.000 mensen tijdens hun werk en komen er 58.000 mensen door werkgerelateerde ziekten en ongelukken om het leven.

Toch krijgt het ministerie dat zich hiermee bezighoudt een budget van 600 miljoen dollar per jaar, terwijl alleen aan de Transportation Security Administration (TSA), dat zich met de luchthavenbeveiliging bezighoudt, 7 miljard dollar per jaar wordt uitgegeven.

Een ander voorbeeld is een ongeluk bij een bedrijf waardoor vorige week giftig materiaal in een rivier lekte en 300.000 mensen uit West Virginia geen schoon drinkwater hadden. Het incident kreeg nauwelijks enige aandacht. Als het echter door terroristen was veroorzaakt zou er heel anders op gereageerd zijn. Het resultaat is echter nog steeds hetzelfde, stelt Ludlow.

"We zijn geconditioneerd om bang te zijn voor mensen in een grot in Pakistan, maar niet voor dodelijke industriële ongelukken of het werkgerelateerde overlijden van duizenden Amerikanen elk jaar", merkt de professor op. Toch zijn burgers niet machteloos, zo gaat hij verder: "We kunnen de impuls weerstaan om bang te zijn."

Reacties (16)
29-01-2014, 17:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 29-01-2014, 17:58
[Verwijderd]
29-01-2014, 17:54 door Anoniem
Hij kan wel van alles willen, maar ik zie het niet snel gebeuren dat deze worden teruggegeven.
Volgens Clapper heeft de publicatie van de documenten voor zeer veel schade gezorgd door surveillancemethodes aan terroristen te onthullen, die nu hun communicatie zouden veranderen om niet gedetecteerd te worden.
Haha. Serieus? Terwijl je ook talloze onschuldige mensen bespioneerd? Het lijkt mij dan enigzins gerechtvaardigd dat je publiekelijk aan de schandpaal wordt genageld.
29-01-2014, 18:20 door Anoniem
Vul in voor "terroristen":
- Regeringsleiders
- Buitenlandse bedrijven
- Buitenlanders in het algemeen

Denk bij bovenstaande: niet de Amerikaanse bedrijven c.q. Amerikanen (V.S. Burgers) dan klopt het wel zo ongeveer.
29-01-2014, 18:23 door Briolet
Ik denk dat Snowden die originele documenten nooit meegenomen heeft en dat ze nog steeds op de servers van de NSA staan. (-:
29-01-2014, 18:34 door Anoniem
En ik wil alle informatie over mij en m'n gezin terug van de nsa, maar dat gaat natuurlijk ook nooit lukken ;]
29-01-2014, 18:56 door Anoniem
De documenten zien ze vanzelf terug. Snowdenleaks.
Nsa moet niet zeuren, dit hebben ze zelf gecreeert. Als mensen berijd zijn hun leven op te offeren om dit soort praktijken kenbaar te maken was er echt iets goed mis.
En nu kunnen ze wel gaan huilen dat iedereen weet wat ze doen, maar dat wisten we al alleen beseften we het niet zo erg.
Ook is al gebleken dat het weinig tot geen effect heeft behalve dat je van iedereen alles op elke tijd kan opzoeken. dit is dus niet nuttig tegen terroristen maar tegen communisten die alleen op de wereld willen heersen.
Aangezien Amerika beweert een democratie te zijn (wat ik betweivel na het proberen te snappen hoe hun stem systeem werk) heeft het gewoon gekregen waar het recht op heeft. Wantrouwen, haat en maatregelen van de rest van de wereld.

Ik hou van veiligheid, en vind diensten als de nsa een groter gevaar dan een mogelijke bom.

Snowden bedankt.
29-01-2014, 20:13 door schele - Bijgewerkt: 29-01-2014, 20:14
Die methodes werkten toch al niet:
http://www.washingtonsblog.com/2013/10/nsa-spying-did-not-result-in-one-stopped-terrorist-plot-and-the-government-actually-did-spy-on-the-bad-guys-before-911.html

En ik denk niet dat die terroristen nog niet door hadden dat de NSA afluisterde. Dit was nieuws voor het grote publiek, niet voor een terrorist.

Enige reden dat ze die docs terug willen is zodat ze goed in kunnen schatten wat nog geheim is en wat niet: de beerput is nog lang niet leeg en het loopt ze dun door de broek. The worst is yet to come...
29-01-2014, 21:07 door Anoniem
Door schele: Die methodes werkten toch al niet:
http://www.washingtonsblog.com/2013/10/nsa-spying-did-not-result-in-one-stopped-terrorist-plot-and-the-government-actually-did-spy-on-the-bad-guys-before-911.html

En ik denk niet dat die terroristen nog niet door hadden dat de NSA afluisterde. Dit was nieuws voor het grote publiek, niet voor een terrorist.

Enige reden dat ze die docs terug willen is zodat ze goed in kunnen schatten wat nog geheim is en wat niet: de beerput is nog lang niet leeg en het loopt ze dun door de broek. The worst is yet to come...
Het gaat helemaal niet om terrorisme, het gaat om macht. En het gaat niet om de macht over jou en mij, het gaat om wereldmacht. Een paar terroristen doen daar niets aan, maar de EU, China, Rusland, India, Brazilië en Israël bijvoorbeeld wél.

Dat blijkt nu al uit de vrijgegeven documenten, de NSA tapt Merkel niet af omdat ze bang zijn dat ze banden heeft met Al Qaida, om maar iets te noemen. Macht en vooral centjes, daar draait het om. En wij maar slikken hier :[

Het ergste is dat niets werkt, zelfs al zouden we Oboemoe gijzelen 24/25 maart, dan nog zitten de echte machthebbers hoog en droog heb ik het idee... ;]
29-01-2014, 23:05 door Anoniem
Door Briolet: Ik denk dat Snowden die originele documenten nooit meegenomen heeft en dat ze nog steeds op de servers van de NSA staan. (-:

Precies! Snowden heeft het spul gewoon gekopieerd. De originelen staan nog steeds waar ze stonden. Weer een typisch voorbeeld van een directeur die zelf geen ruk verstand heeft van hoe iets op servers beheerd wordt.

Dus voor iedereen goed onthouden: Kopiëren is iets anders dan stelen.
30-01-2014, 08:47 door Anoniem
Peter Ludlow ziet dat inderdaad best aardig, het is inderdaad nogal hypocriet. Message mapping heet dat. Door deze focus zo te leggen is er gewoon veel geld te verdienen, terwijl het oplossen van een gif lozing, al dan niet per ongeluk, op het eerste gezicht alleen maar geld kost. Net als het oplossen van de werk gerelateerde doden. 't Is niet sexy en er valt gewoon te weinig snel geld mee te verdienen....
30-01-2014, 08:55 door schele
Door Anoniem: Het ergste is dat niets werkt, zelfs al zouden we Oboemoe gijzelen 24/25 maart,

O-oh, POTUS bedreigen met gijzeling, jij staat op een lijstje!
30-01-2014, 09:12 door 0101 - Bijgewerkt: 30-01-2014, 09:12
Snowden heeft al gezegd dat hij zelf geen kopieën van de documenten meer heeft, dus wat zou hij moeten teruggeven?

Van http://www.theguardian.com/world/2014/jan/22/nsa-files-snowden-rubbishes-russian-spy-claims:
Snowden told the New York Times in October he did not take any secret NSA documents with him to Russia when he fled there in June 2013. "There's a zero percent chance the Russians or Chinese have received any documents," Snowden told the Times.
30-01-2014, 10:01 door Anoniem
Door schele:
Door Anoniem: Het ergste is dat niets werkt, zelfs al zouden we Oboemoe gijzelen 24/25 maart,

O-oh, POTUS bedreigen met gijzeling, jij staat op een lijstje!
Dat stond ik al wel denk ik, eentje meer of minder ;]
30-01-2014, 11:11 door Anoniem
Een inlichtingendienst die zijn inlichtingen terug vraagt is niet grappig.
30-01-2014, 12:34 door Wadjinn
"Onlangs waarschuwde filosofieprofessor Peter Ludlow van de Northwestern University hoe leiders in democratieën steeds vaker angst gebruiken om controle over de bevolking te houden en de eigen macht te versterken."

Dit is dan ook gelijk de oorzaak van alle ellende die men in de Unaaitmesteeds over zich afroept. Veel mensen voelen zich niet meer veilig en reageren negatief. Canada heeft per hoofd van de bevolking meer wapens dan de Vervelende Staten en beduidend minder doden door schietpartijen. Nederland doet overigens ook heel hard mee met bangmakerij. Als ex medewerker van Binnenlandse Zaken weet ik hoe hard de overheid zijn best doet om het volk onder controle te krijgen doet campagnes. Hoe harder de overheid schreeuwt dat iets moet of verstandig is, hoe groter hun belang is.
31-01-2014, 09:51 door hx0r3z
Ja die documenten wilt hij nu wel heel graag terug. Ik hoop dat hij ze niet in handen krijgt.
Lekker voor em.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.