image

Defensie laat Android-beveiligingstoolkit ontwikkelen

zaterdag 18 augustus 2012, 16:18 door Redactie, 1 reacties

Om veilig te kunnen werken op Android-tablets en smartphones heeft Defensie een speciale beveiligingstoolkit laten ontwikkelen. Veilig betekent in dit geval op het niveau departementaal vertrouwelijk, aldus het Delftse beveiligingsbedrijf Fox-IT dat de toolkit bouwt. Informatie wordt bestempeld als ‘Departementaal Vertrouwelijk’ als kennisname van de informatie door niet-gerechtigden kan leiden tot nadeel aan het belang van één of meer ministeries.

Volgens de Delftse beveiliger zijn Bring Your Own Device (BYOD) en veiligheid op Departementaal Vertrouwelijk-niveau nauwelijks te combineren. "Systeembeheerders missen de nodige controle en beveiligingsmaatregelen afdwingen is moeilijk. En bij wissen op afstand of monitoring staan privacy en security lijnrecht tegenover elkaar."

Android
Als oplossing wordt van verschillende beveiligingsniveaus uitgegaan. Op een goedgekeurd apparaat zorgt de beveiligingstoolkit voor een beveiliging op het Departementaal Vertrouwelijk-niveau. Ook wordt er een uniforme beveiligingslaag geïntroduceerd waardoor zowel opslag als communicatie beveiligd zijn.

De toolkit staat los van een specifieke end-user-app, waardoor er snel en eenvoudig nieuwe apps te ontwikkelen zouden zijn. De eerste versie van de software wordt voor het Android-platform ontwikkeld, maar de onderliggende beveiligingsconcepten zouden ook voor andere platforms gelden. De toolkit moet dit jaar nog verschijnen.

Reacties (1)
18-08-2012, 18:13 door Anoniem
dm-crypt, ipsec, se-android. klaar.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.