image

Nieuwe VPN-dienst voor anoniem internetten

maandag 20 augustus 2012, 10:37 door Redactie, 14 reacties

Voor internetgebruikers die hun online identiteit willen beschermen of vanaf een ander IP-adres willen surfen is er een nieuwe VPN-dienst gelanceerd. OkayFreedom is een product van het Duitse Steganos Software. "Nu je bepaalde internetbedrijven niet meer kunt vertrouwen dat ze je privacy respecteren, is het steeds belangrijker om VPN-diensten te gebruiken die je identiteit maskeren", aldus algemeen directeur Gabriel Yoran.

Censuur
"Het feit dat OkayFreedom ook het internet opent voor internetgebruikers om de beperkingen in hun land te omzeilen is de kers op de taart", gaat Yoran verder. Het gaat bijvoorbeeld om het bekijken van YouTube-video's die in bepaalde landen verboden zijn.

De servers van OkayFreedom staan in Duitsland, Zwitserland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. De gratis versie biedt 500MB dataverkeer, daarna zijn er verschillende abonnementen te kiezen.

Reacties (14)
20-08-2012, 10:58 door Anoniem
Waarmee onderscheidt deze VPN dienst zich met anderen?
20-08-2012, 11:11 door Fwiffo
Als je er geld voor moet betalen, is het geen anonieme dienst. Steganos weet immers met welk account er ingelogd is en wie voor dat account heeft betaald.

Of je moet een euro biljet sturen over de post. Dan kan het wel anoniem zijn.
Steganos lijkt mij verder een solide bedrijf, daar heb ik niets op aan te merken.

In Duitsland is de entertainment industrie nogal machtig en halen ze bijvoorbeeld veel videoclips van youtube, daar is deze dienst zeer geschikt tegen.
20-08-2012, 11:42 door AceHighness
steeds meer reclame posts op security.nl
wat is de nieuwswaarde hier ???????????????????????????????????????
het word tijd dat ik een andere rss bron ga gebruiken op www.themirror.nl voor security nieuws
20-08-2012, 11:54 door johanw
Een bedrijf dat servers in de USA neerzet kun je onmogelijk als veilig bestempelen. En Engeland is ook niet bepaald veilig voor dit soort diensten, daar zijn al eerder klanten van een VPN bedrijf achter gekomen toen een LulzSec hacker opgepakt werd die daar een VPN dienst van HideMyAss gebruikte.
20-08-2012, 14:05 door Anoniem
Door johanw: Een bedrijf dat servers in de USA neerzet kun je onmogelijk als veilig bestempelen. En Engeland is ook niet bepaald veilig voor dit soort diensten, daar zijn al eerder klanten van een VPN bedrijf achter gekomen toen een LulzSec hacker opgepakt werd die daar een VPN dienst van HideMyAss gebruikte.

misschien hopen ze wéér zo'n succes te boeken, als bij het LulzSec incident. lang leven het stoffige politiek!
20-08-2012, 14:07 door Security Scene Team
Door johanw: Een bedrijf dat servers in de USA neerzet kun je onmogelijk als veilig bestempelen. En Engeland is ook niet bepaald veilig voor dit soort diensten, daar zijn al eerder klanten van een VPN bedrijf achter gekomen toen een LulzSec hacker opgepakt werd die daar een VPN dienst van HideMyAss gebruikte.

Misschien hopen ze om wéér zo'n succes te boeken, als ze bij het LulzSec incident hadden. eigenlijk meer geluk, dat er verraders bestaan. lang leven het stoffige politiek! zij die vooruitgang bemoeilijken.
20-08-2012, 14:49 door Anoniem
Mooi dat er gratis VPN services geboden worden al is het maar 500MB tot 1GB, bij WiFi hotspots kan dit een uitkomst zijn voor mensen die niet standaard via VPN werken en dus een al betaalde service hebben.
20-08-2012, 15:46 door Anoniem
vpntunnel.se, kost maar paar euro per maand, snel, werkt goed en ze bewaren geen log files.. (tenminste niet op de zweedse server aangezien voor de andere EU landen een bewaarplicht geld..
20-08-2012, 16:24 door Anoniem
Ik hou het nog steeds bij https://mullvad.net/en/
20-08-2012, 16:38 door Anoniem
Wat verschilt dit met TOR?
20-08-2012, 16:54 door Anoniem
Jammer dat er geen gratis alternatieven zijn.
Maar ja men moet tegenwoordig toch ergens van leven?,in deze huidige crisis tijd?.
20-08-2012, 18:02 door Anoniem
Door AceHighness: steeds meer reclame posts op security.nl
wat is de nieuwswaarde hier ???????????????????????????????????????
het word tijd dat ik een andere rss bron ga gebruiken op www.themirror.nl voor security nieuws
Reclame reactie.

Klagen moet je zelf weten, maar dan zelf een site staan spammen? :p
21-08-2012, 07:02 door Anoniem
VPN als anonymizer is praktisch gezien een illusie. Grote data verzamelaars zijn door browser/systeem fingerprinting in staat je "anonieme" account te koppelen aan andere gegevens van dezelfde browser. https://panopticlick.eff.org/
21-08-2012, 10:09 door Anoniem
okayfreedom doesnt log information which could identify users - as the site states:
http://www.okayfreedom.com/privacy/
so thats a good reason to use it. so far there is no law which makes vpn providers in germany into saving this kind of information.
i would say:
het opnieuw te proberen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.