image

Oxford spin-off ontwikkelt P2P-app voor veilig mobiel betalen

vrijdag 31 januari 2014, 14:30 door Redactie, 0 reacties

Een spin-off van de Universiteit van Oxford heeft een peer-to-peer (P2)-app voor veilig mobiel betalen ontwikkeld. De app gebruikt een verzameling van beveiligingsprotocollen die door de informatica-afdeling van de universiteit zijn ontwikkeld en ervoor zorgen dat een gebruiker een nieuw beveiligd netwerk kan opzetten of een onbeveiligd netwerk kan beveiligen.

De technologie is geheel software-gebaseerd en vereist dat beide partijen de app geïnstalleerd hebben. De betaler authenticeert vervolgens de begunstigde en autoriseert de betaling. Er zijn geen verdere handelingen of codes vereist. Naast mobiel betalen kan de technologie ook worden ingezet voor het veilig uitwisselen van informatie.

"Deze protocollen weerstaan veel van de dreigingen, zoals man-in-the-middle-aanvallen, die vaak met online beveiligingsoplossingen geassocieerd zijn", zegt professor Bill Roscoe. Hij leidde de onderzoekersgroep die de protocollen de afgelopen 12 jaar ontwikkeld. "We creëren security zonder van een vooraf bestaande infrastructuur, zoals public key infrastructuur, afhankelijk te zijn en we doen het vanaf de dingen die menselijke gebruikers kennen en vertrouwen."

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.