image

'11,6 miljoen laptops en smartphones besmet in 2013'

vrijdag 31 januari 2014, 15:34 door Redactie, 3 reacties

Vorig jaar waren er op elk gegeven moment 11,6 miljoen mobiele apparaten met malware geïnfecteerd, waarvan het in 60% van de infecties om Android-smartphones ging. De overige 40% waren Windowslaptops die via een telefoon, USB-dongel of MIFI-hub met het internet verbonden waren.

Dat beweert Kindsight Security Labs van Alcatel Lucent in een nieuw rapport. Het bedrijf stelt dat de schatting van 11,6 miljoen besmette mobiele apparaten aan de lage kant is, omdat het beperkt zicht op de situatie in China en Rusland heeft. "Sommige andere veiligheidsexperts stellen dat het getal eerder bij de 18 tot 21 miljoen ligt", zegt directeur Kevin McNamee.

Verder blijkt dat toestellen met LTE (Long Term Evolution, de 4e generatie mobiel internet) twee keer zo vaak met malware geïnfecteerd zijn. Dat komt door het gedrag van de gebruikers, die door de snellere internetverbinding veel langer online zijn en daardoor ook een grotere kans hebben om met malware in aanraking te komen, stelt McNamee.

Image

Reacties (3)
31-01-2014, 15:42 door Briolet
De overige 40% waren Windowslaptops die via een telefoon, USB-dongel of MIFI-hub met het internet verbonden waren.

Mijn laptop is gewoon met een ingebouwde Wifi kaart met het internet verbonden. Kan iemand uitleggen waarom dergelijke systemen blijkbaar niet geïnfecteerd zijn??
31-01-2014, 16:32 door 0101
@Briolet
Dat staat er niet. Het onderzoek telt alleen apparaten die via het mobiele netwerk verbonden zijn en jouw laptop is dus niet meegenomen in de statistieken.
31-01-2014, 18:57 door Anoniem
Mijn laptop is gewoon met een ingebouwde Wifi kaart met het internet verbonden. Kan iemand uitleggen waarom dergelijke systemen blijkbaar niet geïnfecteerd zijn??

Betreft Wintops, geen Mavericksbooks
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.