Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

gps uit android verwijderen

20-08-2012, 19:40 door Anoniem, 4 reacties
Hoi, Ik heb en android toestel en nu wil ik de gps functie verwijderen zodat er geen conectie mogelijk is via gps, hoe doe ik dat ?
Reacties (4)
21-08-2012, 13:23 door Anoniem
inpakken in koper folie.
22-08-2012, 00:19 door Bitwiper
Ook met "GPS functie" is er geen connectie mogelijk via GPS.
Uit http://nl.wikipedia.org/wiki/Global_positioning_system: Hoewel in nieuwsberichten soms wordt gesuggereerd dat GPS-ontvangers een locatiesignaal uitzenden en derhalve volgbaar zijn, is dit onjuist.
[...]
In moderne smartphones bevindt zich tegenwoordig zowel een GPS-ontvanger als een internetkoppeling, waardoor deze combinatie een basis is voor het volgen van personen.
Mocht je bedoelen dat je wilt voorkomen dat "men" weet waar je ongeveer uithangt: ook dan helpt uitzetten van de GPS ontvanger in je smartphone niet echt.

De simpelste GSM telefoon tot en met de meest luxe smartphone is altijd te localiseren (en volgen als deze verplaatst) via zendmast triangulatie. Zie bijv. http://www.pcmweb.nl/nieuws/gsms-sturen-tomtom-om-de-files-heen.html.
22-08-2012, 08:54 door Anoniem
Kan men den jeugd van tegenwoordig eens leren om fatsoenlijk te Googlen?

http://www.google.nl/search?hl=en&q=android+gps+uitzetten&meta=&surl=1
22-08-2012, 10:09 door Anoniem
"Mocht je bedoelen dat je wilt voorkomen dat "men" weet waar je ongeveer uithangt: ook dan helpt uitzetten van de GPS ontvanger in je smartphone niet echt."

Dat hangt nogal af van de vraag wie dat zou moeten weten, en hoe ze dat zouden moeten weten. Het is wel degelijk mogelijk om via GPS een smartphone te volgen, echter gaat dat dan wel via apps waarvoor de gebruiker zelf toestemming heeft gegeven. Indien jij geen opsporingsdienst bent, maar wel toegang kan krijgen tot iemand zijn smartphone, dan kan je bijvoorbeeld een app installeren, om zo GPS tracking te activeren.

In dit soort discussies ontbreekt trouwens vaak de definitie van "men". Het is wel relevant om te specificeren of we het hebben over tracking door overheden, door particuliere recherce, door de buurman, en ga zo maar door. Niet iedereen heeft dezelfde mogelijkheden.

Zie bijvoorbeeld onderstaande m.b.t. GPS tracking apps waarmee je (met toestemming) je vrienden kunt volgen via Google Maps :

Adding GPS tracking to your Android phone with Google My Tracks
http://www.jasonmorrison.net/content/2009/adding-gps-tracking-to-your-android-phone-with-google-my-tracks/

Verder kunnen opsporings- en inlichtingendiensten van dezelfde functionaliteit gebruik maken, zonder dat de gebruiker daar expliciet toestemming voor geeft. De connectie loopt niet letterlijk via GPS, maar de GPS coordinaten kunnen wel worden opgevraagd. Zie bijvoorbeeld onderstaande over de diensten die het Italiaanse 'Hacking Team' levert aan dergelijke diensten t.b.v. GPS tracking :

Governments turn to hacking techniques for surveillance of citizens
http://www.guardian.co.uk/technology/2011/nov/01/governments-hacking-techniques-surveillance

Commerciele versies van telefoons waarin dergelijke functionaliteit is ingeschakeld (alles wat je in de spyshop kunt vinden kunnen opsporingsdiensten ook gebruiken) :

FlexiSPY Android Spyphone
http://www.flexispy.com/spyphone-flexispy-android.htm
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.