image

Populairste Android en iOS apps gekraakt

dinsdag 21 augustus 2012, 11:23 door Redactie, 5 reacties

De populairste Android en iOS apps zijn zo goed als allemaal gekraakt, wat gevolgen voor de veiligheid van deze apps kan hebben. Arxan Technologies onderzocht de Top 100 betaalde apps voor zowel Android als iOS. In het geval van Android bleek dat alle betaalde apps in gekraakte vorm ook van andere marktplaatsen waren te downloaden. In het geval van iOS ging het om 92 gekraakte apps. Ook gratis apps zijn niet veilig voor piraten. 40% van de populairste gratis iOS apps en 80% van dezelfde Android apps blijkt gekraakt te zijn.

Bij het kraken van de apps worden beveiligingsmaatregelen, zoals encryptie of getekende certificaten, uitgeschakeld of omzeild. Verder bestaat het risico dat kwaadwillenden in gekraakte apps exploits en malware toevoegen, zonder dat gebruikers en ontwikkelaars dit weten.

"De integriteit van mobiele apps is eenvoudig te compromitteren door nieuwe aanvalsvectoren voor reverse-engineering", aldus Jukka Alanen, auteur van het onderzoek.

Reacties (5)
21-08-2012, 11:57 door Anoniem
Geldt bovenstaande conclusie omtrent het kraken in de regel niet voor álle software, ook voor bijvoorbeeld de pc? Is er immers niet een "0day scene" die als doel heeft zo snel als maar mogelijk (0 dagen na het uitbrengen, hence 0 day) tracht om allerhande software gekraakt of voorzien van een keygenerator het net op te gooien? Zowel grote pakketten zoals Adobe die uitbrengt als de shareware progamma's?
21-08-2012, 12:04 door Rasalom
Een paar ingetrapte open deuren, en toch nieuwswaardig kennelijk. Het zal wel komkommertijd zijn.

De floods van gekraakte apps op oa Usenet bestaan volgens mij al jaren. Dat je daarbij kans loopt op malware lijkt me vrij helder.
21-08-2012, 20:51 door Anoniem
Verwarrend artikel, wat niet vermeld wordt is dat dit alleen geldt voor personen die hun iPhone / iPad JAILBREAKEN.

Groot verschil t.o.v. Android dus, appels met peren vergelijken.
22-08-2012, 10:56 door Anoniem
Je vergelijkt Apples en toetjes, maar voor de rest eens met anoniem ;-)
22-08-2012, 16:41 door Mysterio
Waarom zou je Angry Birds kraken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.