image

Hackers klagen Duitse overheid aan wegens NSA-spionage

maandag 3 februari 2014, 12:07 door Redactie, 0 reacties

Een groep hackers en mensenrechtenactivisten hebben de Duitse overheid en de hoofden van de Duitse geheime diensten aangeklaagd wegens de spionage van Duitse staatsburgers door de NSA en Britse geheime dienst GCHQ. De aanklacht werd ingediend door de Chaos Computer Club (CCC).

Dit is één van de oudste en grootste hackerverenigingen ter wereld. Volgens de aanklacht heeft de Duitse overheid zich ook schuldig aan spionage gemaakt, alsmede het schenden van de privacy en tegenwerken van justitie. "Na maanden van persberichten over massasurveillance door de geheime diensten en aanvallen op IT-systemen, hebben we nu de zekerheid dat de geheime diensten van Duitsland en andere landen de Duitse wet hebben overtreden", aldus de CCC.

Middels de aanklacht hopen de hackers op een onderzoek van het Duitse Openbaar Ministerie naar de Duitse overheid. De CCC zegt bewijs te hebben dat de hoofden van de Duitse geheime diensten en de federale overheid aan de illegale spionageactiviteiten hebben meegewerkt, en zo de wet hebben overtreden.

Onderzoek

"Elke burger wordt door grootschalige surveillance van hun privécommunicatie getroffen. Onze wetten beschermen ons en dreigen degene die verantwoordelijk voor dit soort surveillance zijn met straf. Daarom is een onderzoek noodzakelijk en wettelijk verplicht", zegt Julius Mittenzwei, advocaat en CCC-lid. Hij vindt het jammer dat de verantwoordelijken nog niet zijn onderzocht.

Om meer zich op de programma's van de geheime diensten te krijgen wil de CCC klokkenluider Edward Snowden als getuige oproepen. Hij moet dan de garantie krijgen dat hij niet aan de Verenigde Staten wordt uitgeleverd.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.