image

35% Nederlanders bankiert via smartphone of tablet

donderdag 23 augustus 2012, 11:44 door Redactie, 3 reacties

35% van de Nederlanders regelt zijn geldzaken via een mobiel bankieren app voor smartphone of tablet. De app wordt gemiddeld 3,5 keer per week gebruikt en zou een positief effect op het betaal- en spaargedrag van de Nederlander te hebben, zo beweert de ING na eigen onderzoek. Sinds het bankieren met een app geeft 75% van de Nederlanders met een mobiel bankieren app aan meer controle over zijn geldzaken te hebben.

Zo worden rekeningen sneller en vaker op tijd betaald. Eén op de vijf Nederlanders geeft aan zelfs meer te gaan sparen. Volgens de bank is het opvallend dat 28% van de Nederlandse app-gebruikers aangeeft minder vaak rood te staan.

Internetbankieren
De meeste Nederlanders geven aan hun mobiel bankieren app te gebruiken voor de saldo check. Dit ‘checken’ doet men de hele dag door, maar met name in de middag en avond. Ook controleert een groot gedeelte van de gebruikers hun af- en bijschrijvingen en maakt geld over tussen eigen rekeningen en naar andere rekeningen.

De Mobiel Bankieren app van ING is sinds de introductie in november 2011 1,3 miljoen keer gedownload en al voor meer dan 10 miljoen transacties gebruikt. Van de app-gebruikers logt 77% aanzienlijk minder vaak in op Mijn ING (internetbankieren).

Reacties (3)
24-08-2012, 08:35 door Anoniem
Nou en nu maar wachten tot de eerste grote aantallen slimpo's die bestolen worden door malware op hun telefoon. Dit is gewoon een kwestie van tijd natuurlijk. Gewoon blijven gebruiken joh, verder niet nadenken...
27-08-2012, 16:06 door Leen_T
Ja want enige vorm van beveiliging hebben deze apps niet. Oh ja. Een pincode. Dat is heeeeel veilig natuurlijk.
01-09-2012, 10:07 door Anoniem
Dit is een van belangrijkste redenen dat we opdemarkt zijn gekomen met KryptonVPN, om ieder geval de gebruiker de keus te geven om je eigen internetverkeer te versleutelen. Zie onze site voor meer informatie: www.kryptonvpn.com
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.