image

Veiligheidsplug-in HTTPS Everywhere ook voor Android

woensdag 5 februari 2014, 12:09 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse Electronic Frontier Foundation (EFF) heeft de HTTPS Everywhere veiligheidsplug-in ook voor Firefox op Android beschikbaar gemaakt. De plug-in zorgt ervoor dat gebruikers bij het bezoeken van een website meteen verbinding met de HTTPS-versie maken als die beschikbaar is.

Dit voorkomt dat de gebruiker eerst verbinding via het onveilige HTTP verbinding maakt en dan pas op HTTPS overschakelt. "Met HTTPS Everywhere geïnstalleerd, versleutelt Firefox voor Android duizenden verbindingen van je browser die anders onveilig zouden zijn. Dit geeft Firefox een gigantisch veiligheidsvoordeel ten opzichte van andere mobiele browsers die verkrijgbaar zijn", zegt Yan Zhu van de EFF.

Gebruikers met een iPhone moeten het nog altijd zonder de veiligheidsplug-in doen. "We kunnen je niet helpen met het beveiligen van je mobiele surfervaring. Het beleid van Apple om Mozilla buiten te sluiten houdt in dat je geen veiligere browser in je broekzak kunt hebben", laat Zhu verder weten. Android-gebruikers moeten eerst Firefox installeren en dan de HTTPS Everywhere plug-in via de website van de EFF.

Reacties (6)
05-02-2014, 12:49 door Anoniem
Hier op Firefox Nightly werkt het niet altijd en heel veel waar HTTPS beschikbaar voor is wordt nog een HTTP pagina geladen.
05-02-2014, 13:04 door Anoniem
Ik raad het gebruik van deze plugin af omdat hier Ghostery niet meer werkte na installatie van deze plugin.
05-02-2014, 13:09 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-02-2014, 14:42 door whisspr3760
Beveiligde verbinding mislukt

Fout tijdens het verbinden met www.eff.org. Peer ontving een geldig certificaat, maar toegang werd geweigerd. (Foutcode: ssl_error_access_denied_alert)

De pagina die u wilt bekijken kan niet worden weergegeven, omdat de echtheid van de ontvangen gegevens niet kon worden geverifieerd.
Neem contact op met de website-eigenaars om ze te informeren over dit probleem. U kunt ook de opdracht in het helpmenu gebruiken om deze defecte website te rapporteren.


Ja dat gaat goed zo !
05-02-2014, 14:48 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
05-02-2014, 17:10 door whisspr3760
Foutcode: ssl_error_access_denied_alert
foutcode niet aanwezig op https://support.mozilla.org/nl/kb/foutmelding-beveiligde-verbinding-mislukt
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.