image

Veroordeling LulzSec-leider uitgesteld wegens hulp FBI

donderdag 23 augustus 2012, 14:53 door Redactie, 7 reacties

De veroordeling van de leider van het hackerscollectief LulzSec is met zes maanden uitgesteld wegens zijn continue hulp aan de FBI. De 28-jarige Hector Xavier Monsegur alias 'Sabu', werkte sinds zijn arrestatie vorig jaar juni voor de FBI. Dankzij de inzet van Sabu konden de overige LulzSec-leden worden opgepakt. LulzSec wist tijdens een periode van twee maanden talloze websites te hacken en gestolen databases online te zetten.

Het is onduidelijk of Monsegur nog steeds actief is of de Amerikaanse autoriteiten alleen helpt bij de vervolging van de LulzSec-leden die al zijn opgepakt. Na zijn arrestatie sloot Sabu een 'plea deal' met de overheid. Waar de overeenkomst precies uit bestaat is onduidelijk. Monsegur zou in theorie een gevangenisstraf van 124 jaar kunnen krijgen.

Reacties (7)
23-08-2012, 15:10 door Anoniem
Zolang hij zijn straf maar krijgt. Ik ben het zat dat je als crimineel eerst vrij je gang kan gaan, dan de mazzel krijgt dat de FBI graag hebt dat je ze helpt, om vervolgens om je aardigheid beloond te worden dat je dankzij je criminele gedrag de FBI kon helpen. Het loont daarmee om crimineel te zijn en dat is niet een samenleving die ik na zou streven.
23-08-2012, 15:20 door Anoniem
Kwestie van Dreigen en onder druk zetten, daar is Amerika en omstreken hartstikke goed is. Zouden ze in NL ook eens moeten leren.
23-08-2012, 15:49 door DeliciouslyImperfect
Door Anoniem: Zolang hij zijn straf maar krijgt. Ik ben het zat dat je als crimineel eerst vrij je gang kan gaan, dan de mazzel krijgt dat de FBI graag hebt dat je ze helpt, om vervolgens om je aardigheid beloond te worden dat je dankzij je criminele gedrag de FBI kon helpen. Het loont daarmee om crimineel te zijn en dat is niet een samenleving die ik na zou streven.
Ik vind 124 jaar anders wel bizar lang voor het hacken van websites en openbaren van informatie.
23-08-2012, 16:01 door johanw
Deze vunzige verrader kan maar beter lang opgesloten worden voor z'n eigen veiligheid.
23-08-2012, 16:08 door Anoniem
124 jaar voor het hacken van sites.
20 jaar voor het verkrachten en vermoorden van 10 dames.
What the hell am I missing?
23-08-2012, 21:43 door johanw
Ik denk dat de eerste de straf is die je in een politiestaat als de USA krijgt en de tweede de straf die je in een land met een beschaafder strafklimaat krijgt.
24-08-2012, 09:59 door Mysterio
Door Anoniem: 124 jaar voor het hacken van sites.
20 jaar voor het verkrachten en vermoorden van 10 dames.
What the hell am I missing?
Ik zou graag zien waar je naar refereert. De straffen die geeist kunnen

Het Amerikaans rechtssysteem is een beetje vreemd. Voor elk vergrijp kun je een gevangenisstraf krijgen en dat wordt vrolijk bij elkaar opgeteld. Zo kun je meerdere keren levenslang krijgen en dat is inderdaad net zo idioot als het klinkt. Een simpel rekensommetje geeft dat hij dus in theorie maximaal 124 jaar kan krijgen.

Het is natuurlijk onzinnig om deze meneer zo'n absurde straf te geven. Maar vergeet niet dat de US of A een land is waar je in een aantal staten voor cannabisbezit een jaar kan krijgen en je nog niet zo heel lang geleden de doodstraf kreeg voor diefstal van vee.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.