image

'Einde Windows XP zorgt voor momentum in pc-verkoop'

donderdag 6 februari 2014, 11:58 door Redactie, 0 reacties

Het einde van de ondersteuning van Windows XP door Microsoft zorgt voor een momentum in de verkoop van computers. Dat stelt marktvorser Gartner, dat daarmee hetzelfde beeld ziet als onderzoeksbureau IDC. Het zou dan vooral om de verkoop van computers aan bedrijven gaan.

"Er worden nog grote aantallen zakelijke computers gebruikt die op Windows XP draaien en in de zakelijke markt is er een toename van het aantal pc-vervangingen, dat daarmee de zwakke consumentenmarkt compenseert", zegt onderzoeksanalist Meike Escherich.

Momentum

Het vervangen van XP-computers door bedrijven in het vierde kwartaal van vorig jaar was goed nieuws voor computerfabrikanten. "De upgrade van zakelijke Windows XP desktops zorgde voor momentum in het vierde kwartaal van 2013, waarbij vier van de vijf leveranciers in de zakelijke pc-markt een jaar op jaar groei zagen", zegt onderzoeksdirecteur Ranjit Atwal.

Gartner verwacht dat de bodem wat betreft het dalende aantal pc-verkopen inmiddels wel is bereikt. Wat betreft de toekomst ziet de marktvorser zelfs een aantrekkende pc-verkoop, mede veroorzaakt door de vraag naar ultramobiles en de vervanging van XP-computers, wat waarschijnlijk in heel 2014 nog een rol zal spelen bij de vraag naar nieuwe computers.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.