image

Tor gaat naar Facebook ondanks privacyrisico

vrijdag 24 augustus 2012, 10:01 door Redactie, 8 reacties

Tor, de software om anoniem te kunnen internetten, gaat naar Facebook, Google+ en Reddit omdat gebruikers dit willen. Het Tor Project dat de software ontwikkelt was al actief op Twitter en heeft verschillende mailinglists. Door naar andere netwerken te gaan hopen de ontwikkelaars ook daar met gebruikers te communiceren. Toch is een aantal mensen boos op de ontwikkelaars, omdat sociale netwerken niet om hun privacyvriendelijkheid bekend staan.

Privacy
Iets wat de ontwikkelaars ook erkennen. "Huidige sociale media-oplossingen respecteren niet de privacy van gebruikers", zegt algemeen directeur Andrew Lewman, ook bekend als 'Phobos'.

Het gaat dan onder andere om knoppen als "+1", "Like" en "Tweet this" die op websites aanwezig zijn en waardoor sociale netwerken het surfgedrag van gebruikers de hele dag kunnen monitoren. "Tor is één van de oplossingen die je helpt om dit volgen te stoppen", merkt Lewman op.

Onveilig
Gebruikers van Facebook, Google+ en andere social media zouden volgens de Tor-directeur deze netwerken op "zeer onveilige" wijze gebruiken. Door op de netwerken zelf aanwezig te zijn, kan Tor uitleggen hoe men beter de eigen privacy kan beschermen.

Daarbij doen sommige mensen op sociale media zich voor als het Tor Project, met alle risico's van dien. "Een slecht antwoord of indruk van een valse Tor is erger dan helemaal geen antwoord." Tor is in ieder geval niet van plan een eigen sociaal netwerk te ontwikkelen.

Reacties (8)
24-08-2012, 10:35 door Anoniem
Hoi moet ik dit zien, als je inlog via tor op facebook dan is je Identiteit toch bekend ?
ik zie het nu hier niet van .
24-08-2012, 10:53 door KoalaBear
@Anoniem 10:35:
Als communicatiemogelijkheden. Niet via Tor, maar nieuws van Tor.
24-08-2012, 11:16 door Anoniem
"Hoi moet ik dit zien, als je inlog via tor op facebook dan is je Identiteit toch bekend ? ik zie het nu hier niet van ."

Indien jij een vraag wil stellen aan de ontwikkelaars van Tor, dan is een van de kanalen die je daarvoor kan gebruiken bijvoorbeeld Facebook. Dat wil niet zeggen dat je dat via een Tor exit node hoeft te doen, of dat je naar Facebook moet gaan op het moment dat je Tor gebruikt om anoniem te blijven.

Verder is het natuurlijk een feit dat wanneer je via TOR inlogt op een persoonlijk account je je privacy voor een deel opgeeft, of dit nou gaat om een sociaal netwerk, of om inloggen op je webmail account bij Google, bij Microsoft, of bij je eigen ISP. Identiteit valt uit meer zaken te herleiden dan alleen uit originating ip ;)
24-08-2012, 11:19 door Anoniem
Door KoalaBear: @Anoniem 10:35:
Als communicatiemogelijkheden. Niet via Tor, maar nieuws van Tor.
haha,ja dom ik had het niet goed gelezen .
24-08-2012, 14:33 door Anoniem
Door KoalaBear: @Anoniem 10:35:
Als communicatiemogelijkheden. Niet via Tor, maar nieuws van Tor.
"Tor, de software om anoniem te kunnen internetten, gaat naar Facebook, Google+ en Reddit"

Het was ook wel heel makkelijk te interpreteren alsof de software zelf op de een of andere manier naar de sociale netwerksites gaat, het staat er letterlijk.
24-08-2012, 19:12 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-08-2012, 00:31 door Army
Door rookie: "Tor-directeur"

lol.

Ja, je zou bijna zeggen dat het bericht is vertaalt met behulp van Google Translate ;-)
25-08-2012, 19:06 door Anoniem
Ik druk ook wel eens op de 'like' button van facebook. Hoe kan men mij hier mee monitoren dan? Geef ik ergens toestemming voor? Ik volg het niet helemaal.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.