image

Meer updates voor Windows 8 dan XP tijdens patchdinsdag

vrijdag 7 februari 2014, 08:37 door Redactie, 0 reacties

Tijdens de patchdinsdag van februari zal Microsoft meer beveiligingsupdates voor Windows 8 en 8.1 uitbrengen dan voor oudere besturingssystemen zoals Windows XP en Windows 7. In totaal verschijnen er dinsdag 11 februari vijf patches, waarvan één voor Microsofts eigen beveiligingssoftware.

De patch voor Forefront Protection 2010 voor Exchange Server is als kritiek bestempeld, wat inhoudt dat een aanvaller via het lek of lekken het onderliggende systeem kan overnemen. Hoeveel kwetsbaarheden de update verhelpt maakt Microsoft dinsdag pas bekend. De overige vier beveiligingsupdates zijn voor Windows. Ook één van deze updates beschouwt Microsoft als kritiek.

Opvallend is dat deze maand Windows 8 en 8.1 de meeste updates te verwerken krijgen, namelijk alle vier de Windowsupdates. Voor Windows 7 verschijnen er drie en gebruikers van Vista en Windows XP hoeven maar twee updates te installeren. In het verleden stelde Microsoft regelmatig dat oudere besturingssystemen vaker patches te verwerken krijgen dan nieuwere Windowsversies. Daarnaast stopt op 8 april van dit jaar de ondersteuning van Windows XP. Daardoor resteren alleen nog de patchdinsdagen van maart en april zelf om eventuele openstaande problemen op te lossen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.