image

Israëlische starter claimt oplossing voor alle malware

vrijdag 7 februari 2014, 12:42 door Redactie, 8 reacties

Een Israëlische starter claimt dat het de oplossing voor alle malware heeft, waardoor computers nooit meer geïnfecteerd zouden raken. De oplossing van Cyactive kijkt naar de code die in de malware aanwezig is, waardoor het zowel alle bestaande als toekomstige kwaadaardige code kan detecteren.

Volgens CEO en medeoprichter Liran Tancman gebruikt de meeste malware code die ook door andere malware is gebruikt. De code is deels aangepast om virusscanners te omzeilen. "Er is nog nooit een virus geweest dat niet een aanzienlijk deel van al bestaande malware leende." Tancman stelt dat virussen, wormen en andere malware dan ook voornamelijk evolutionair in plaats van revolutionair zijn.

"Het probleem is dat cybersecurity reactief is, niet proactief", laat Tancman tegenover de Times of Israel weten. Er wordt dan ook veel geld uitgegeven aan het bestrijden van bepaalde varianten, terwijl het aanpassen van malware zodat die niet door virusscanners gedetecteerd wordt eenvoudig is te doen.

"Als we bescherming tegen de basis van malware kunnen ontwikkelen, de 98% van de code die slechts een variant van bestaande malware is, kunnen we virusaanvallen voorgoed laten verdwijnen", merkt de CEO op. Om dit te bereiken heeft Cyactive allerlei slimme algoritmen ontwikkeld die de ontwikkeling van malware in kaart brengen.

"Zelfs de grote aanvallen van afgelopen jaren, zoals Flame, Stuxnet en anderen, gebruiken een gemeenschappelijke basis." Voor malwaremakers is er geen alternatief, stelt Tancman. Ze zouden niet over de tijd, middelen en vaardigheden beschikken om een geheel nieuwe aanvalsmethode te ontwikkelen die systemen op een geheel nieuwe manier aanvalt.

Reacties (8)
07-02-2014, 13:17 door Erik Loman
"CyActive’s predictive engine automatically forecasts how hackers will evolve today’s malware into tomorrow’s advanced threats, by applying bio-inspired algorithms and a deep understanding of hackers’ behavior, considerations and constraints."

*proest*
07-02-2014, 13:38 door Erik van DearBytes
Door Erik Loman: "CyActive’s predictive engine automatically forecasts how hackers will evolve today’s malware into tomorrow’s advanced threats, by applying bio-inspired algorithms and a deep understanding of hackers’ behavior, considerations and constraints."

*proest*

Inderdaad.
07-02-2014, 14:10 door SPlid
Klinkt als bloodhound (malware detectie aan de hand van gedragingen in plaats van signatures) is al heel oud.

Tevens dacht ik dat het niet de bedoeling was om hier reclame te maken en zo klinkt het wel :-( .
07-02-2014, 14:37 door Anoniem
Een hoop buzzwords, wat half-opgewarmde ideetjes, en verder weinig wol. Weinig nieuws onder de zon.
07-02-2014, 14:47 door Anoniem
Door SPlid: Klinkt als bloodhound (malware detectie aan de hand van gedragingen in plaats van signatures) is al heel oud.

Tevens dacht ik dat het niet de bedoeling was om hier reclame te maken en zo klinkt het wel :-( .

Ja, jammer dat security.nl klakkeloos een commercieel verhaal overneemt zonder zich te verdiepen in de achtergronden.
07-02-2014, 15:33 door Anoniem
Wat een bullshit zeg, even het wiel opnieuw uitvinden...
07-02-2014, 16:54 door Wadjinn
Eerst verkopen en dan zien we wel. Handige jongens.
08-02-2014, 09:22 door Anoniem
Door Anoniem:[...] jammer dat security.nl klakkeloos een commercieel verhaal overneemt zonder zich te verdiepen in de achtergronden.
Uh, doen ze wel eens iets anders dan? De vele slechtvertaalde overtikblogs van "sekjoeritiespesjalisten" zijn net zo goed commercieele verhalen. Dan wel niet als directe verkoopplaatjes, maar als van "freemium". Het doel is er niet anders om.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.