image

Politie arresteert online aanbieders van 'kloontelefoons'

zaterdag 8 februari 2014, 06:20 door Redactie, 7 reacties

De politie heeft twee 18-jarige Tilburgers gearresteerd die via internet zogeheten 'kloontelefoons' verkochten. Het gaat hier om nagemaakte versies van de Samsung Galaxy S4 smartphone, die door het tweetal via Marktplaats werden aangeboden. Gedupeerden betaalden echter wel de volle prijs.

De neptoestellen werden volgens de politie voor een gering bedrag via een illegale buitenlandse website ingekocht. De verdachten voerden enkele modificaties aan de telefoons uit, waarna ze als echte Samsung smartphones werden doorverkocht. De winst verdween in de zakken van de twee verdachten.

De twee Tilburgers verklaarden dat ze drie namaaktelefoons als echt hadden verkocht. Een vierde smartphone stond nog in de verkoop. Dit toestel is door de politie in beslag genomen. Om wat voor aanpassingen gaat is onbekend. Onlangs waarschuwden een Russisch en Chinees anti-virusbedrijf voor de eerste Android-bootkit.

De malware zou tussen de 350.000 en 500.000 Android-toestellen hebben geïnfecteerd. De infecties werden aangetroffen op toestellen die in Chinese winkelcentra werden aangeboden en van een nieuw besturingssysteem waren voorzien. De virusbestrijders adviseerden consumenten dan ook om geen apparaten van onbetrouwbare partijen te kopen.

Reacties (7)
08-02-2014, 13:37 door Anoniem
"Gedupeerden betaalden echter wel de volle prijs."

Waarom koop je zo'n toestel dan niet in een bekende (web)winkel? Vlees koop je toch ook niet bij iemand uit de kofferbak?
Ook vind ik het opvallend dat de politie al in actie is gekomen bij 4 verkochte toestellen, vreemd verhaal...
08-02-2014, 23:42 door johanw
Samsung zal wel geklaagd hebben, tenslotte is het mislopen van wat winst voor een bedrijf een veel ernstiger feit dan wel incasseren en helemaal niks leveren.
09-02-2014, 12:12 door Anoniem
@johanw nee, de kopers kwamen er na de koop achter dat het niet om een samsung ging maar om een chineese kloon. Die was verbouwd door de verkopers om helemaal op een samsung te lijken.
09-02-2014, 12:50 door Anoniem
Insider ,

Nee hoor , dit gaat over een gedupeerde
die WEL de tijd en moeite heeft genomen
om aangifte te doen ipv alleen maar te
klagen of op voorhand negatief te denken
en daarbij andere gedupeerden
wilde voorkomen !
BRAVO en bedankt POLITIE TILBURG en
met name de desbetreffende rechercheur !
09-02-2014, 14:46 door Anoniem
Door Anoniem: "Gedupeerden betaalden echter wel de volle prijs."

Waarom koop je zo'n toestel dan niet in een bekende (web)winkel? Vlees koop je toch ook niet bij iemand uit de kofferbak?
Ook vind ik het opvallend dat de politie al in actie is gekomen bij 4 verkochte toestellen, vreemd verhaal...

Volledig off-topic: Tegenwoordig kopen mensen hun vlees bij IKEA... en komen er dan achter dat het toch van een ander beest is dan van een koe.
10-02-2014, 08:40 door Millie0111
Het bruggetje van aanpassing/modificaties naar malware ontgaat mij volledig. Bedoelen ze met de aanpassing niet dat er een Samsung sticker op is geplakt...
11-02-2014, 12:56 door Anoniem
Gedupeerden, was natuurlijk meneer de agent of aanhang, tja dan word het onderzoek snel gestart
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.