image

Oliegigant herstelt netwerk na grote virusaanval

maandag 27 augustus 2012, 09:41 door Redactie, 1 reacties

De Saoedische oliegigant Saudi Aramco heeft de belangrijkste onderdelen van het bedrijfsnetwerk hersteld nadat het door een grootschalige virusuitbraak was getroffen. Het bedrijf was het doelwit van de Shamoon-malware, die zowel gegevens probeerde te stelen als harde schijven wiste. De aanval werd door een groep hackers opgeëist, die stelden dat in totaal 30.000 machines besmet waren geraakt.

Doelwit
En dat getal blijkt te kloppen, zo stelt Aramco in een verklaring op de eigen website, die vorige week offline werd gehaald maar inmiddels weer bereikbaar is. Volgens de oliegigant is de malware van alle 30.000 machines verwijderd, maar is nog wel besloten om de de toegang van en naar het internet te beperken.

"Saudi Aramco is niet het enige bedrijf dat het doelwit van dit soort aanvallen is, en dit was niet de eerste en zal ook zeker niet de laatste illegale poging zijn om onze systemen binnen te dringen", aldus president en CEO Khalid A. Al-Falih. Die merkt op dat er maatregelen zijn genomen om herhaling van dit soort aanvallen te voorkomen.

Reacties (1)
27-08-2012, 16:26 door 0101
"We addressed the threat immediately" staat er in hun persverklaring. Toch knap dat er 30.000 werkstations besmet wisten te raken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.