image

Twee-factor authenticatie Dropbox krijgt positief onthaal

maandag 27 augustus 2012, 14:18 door Redactie, 1 reacties

Online opslag- en data-uitwisseldienst Dropbox heeft twee-factor authenticatie geïntroduceerd, tot groot genoegen van gebruikers. Onlangs kwamen gegevens van Dropbox-gebruikers in handen van derden nadat een werknemer zijn wachtwoord had hergebruikt. Via het wachtwoord van een andere gehackte website kregen de aanvallers toegang tot het account van de werknemer. Dit account bevatte een projectdocument met e-mailadressen van gebruikers, die vervolgens werden gespamd.

Als reactie op de hack stelde Dropbox dat het twee-factor authenticatie zou introduceren, wat het nu in een bètaversie ook heeft gedaan. Via twee-factor authenticatie krijgen gebruikers naast hun wachtwoord een extra code via sms of smartphone app om in te loggen. Het generen van de authenticatiecode kan onder andere via de Google Authenticator-app.

Positief
De maatregel krijgt van gebruikers zeer positieve reacties en blijkt in de meeste gevallen probleemloos te werken, ook op het nog niet officieel verschenen Windows 8. Toch zijn er ook mensen die geen code of een niet werkende code ontvingen, maar het gaat hier nog steeds om een bètaversie.

Daarnaast klagen verschillende gebruikers over het terugkrijgen van een verloren account. "Als ik mijn telefoon kwijtraak en de back-up code verlies, is er op dit moment geen manier om mijn dropbox-account te herstellen", aldus een gebruiker.

Reacties (1)
28-08-2012, 10:13 door Anoniem
Nou nog hopen dat ze deze
http://www.security.nl/artikel/38173/1/Dropbox_was_hemel_voor_datadieven.html[/ur]en ook dezehttp://www.security.nl/artikel/37650/1/Dropbox-accounts_misbruikt_na_beveiligingsblunder.html niet meer maken want dan heb je weinig aan 2 factor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.