image

Mozilla monsterpatch dicht 32 Firefox-lekken

woensdag 29 augustus 2012, 11:01 door Redactie, 1 reacties

Mozilla heeft een nieuwe versie van Firefox uitgebracht waarin het 32 beveiligingslekken verhelpt, waarvan 23 zo ernstig dat een aanvaller het onderliggende systeem kan overnemen. De meeste ernstige kwetsbaarheden, 14 in totaal, werden door Abhishek 'Inferno' Arya van het Google Security Team ontdekt. Verschillende andere kwetsbaarheden werden gevonden door onderzoekers die zich normaal met het vinden van lekken in Google Chrome bezighouden.

Het bezoeken van een kwaadaardige website met een kwetsbare Firefox-versie is voldoende om gehackt te worden. Naast de beveiligingslekken behoren ook verschillende geheugenlekken tot het verleden. Dit maakt Firefox 15 stukken sneller en stabieler, aldus Mozilla. De ingebedde PDF-lezer die wel in de bètaversie aanwezig was, is in de uiteindelijke versie niet standaard ingeschakeld.

Updaten kan via de browser zelf of via Mozilla.org. Windows-gebruikers zijn gewaarschuwd, aangezien het gebruik van Microsoft's Systeemherstel na het updaten van Firefox ervoor zorgt dat toekomstige updates niet meer binnenkomen.

Reacties (1)
29-08-2012, 16:40 door Anoniem
32?! Hoeveel zitten er dan nog in?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.