image

Thunderbird 15 integreert chatfunctie

woensdag 29 augustus 2012, 12:20 door Redactie, 6 reacties

Er is een nieuwe versie van het e-mailprogramma Thunderbird verschenen dat nu ook over een chatfunctie beschikt om te kunnen chatten. Niet alleen is het nu mogelijk om direct met een contact te chatten, ook het zoeken in eerdere chatgesprekken, ook via andere kanalen, wordt ondersteund. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om in chatgesprekken te zoeken die via Facebook zijn gevoerd. Thunderbird ondersteunt de chatnetwerken van Facebook, Gtalk, IRC, Twitter en XMPP.

Verder beschikt Thunderbird nu over Do Not Track, waarmee gebruikers kunnen aangeven dat ze niet op internet gevolgd willen worden. Ook is de ondersteuning van Thunderbird Filelink verder uitgebreid. Via deze feature kunnen gebruikers grote bestanden naar een online opslagdienst uploaden. Naast YouSendIt wordt ook Ubuntu One ondersteund.

Vormgeving
Als laatste is ook het ontwerp van het menu en toolbar onderhanden genomen, zodat die meer op Firefox lijken. Mozilla wil zo gebruikers een gelijke gebruikerservaring bij alle Mozilla programma's bieden, zowel op de desktop als mobiele platformen. Net als in Firefox 15 is ook in Thunderbird 15 een groot aantal beveiligingslekken verholpen.

Reacties (6)
29-08-2012, 13:11 door Anoniem
Erg netjes, maar wilden ze niet gedeeltelijk de stekker uit thunderbird haan halen?

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2406821,00.asp
29-08-2012, 15:12 door Anoniem
ik meen me inderdaad te herinneren hier ergens te hebben gelezen dat dankzij gmail en andere webmail mailclients helemaal ouderwets zijn en dat daarom ontwikkeling van thunderbird helemaal gestopt is.

blijkbaar klopt dat niet
29-08-2012, 16:03 door Anoniem
nee als ze nu allerlei features er in bouwen en dus geld hier aan besteden :/
ik zie het graag hoor, beste gui imap client imho :)
29-08-2012, 16:37 door Anoniem
Nee joh, is ergens eind 2015.
29-08-2012, 17:04 door Anoniem
Mozilla zal veel minder tijd in de ontwikkeling gaan stoppen en ik denk dat dit vanaf Thunderbird 16 zichtbaar wordt. Sommige functies zijn namelijk al eerder ontwikkeld. Sowieso blijven er beveiligings- en stabiliteitsupdates plaatsvinden.
Verder blijft het mogelijk voor de opensourcegemeenschap om bij te dragen aan Thunderbird, dus wellicht dat er op die manier nog wel wat verbeteringen zullen plaatsvinden.
30-08-2012, 10:34 door Anoniem
Dat update op termein zou stoppen is zeer vervelend nieuws. We gebruiken Thunderbird hier als een gratis alternatief voor Outlook. Owncloud + imap + thunderbird (+een plugin voor carddav), maakt dat we een mooie setup hebben met gedeelde kalenders, contacten en mails/boxen.
De toevoeging van Twitter chat is zeer welkom, Hoe meer van deze gerelateerde zaken ik binnen Thunderbird kan combineren, hoe liever ik het heb. :)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.