image

Microsoft geeft consument weer onvoldoende voor security

dinsdag 11 februari 2014, 13:17 door Redactie, 12 reacties

Consumenten scoren wereldwijd genomen een onvoldoende als het om security gaat, aldus Microsoft. De softwaregigant vroeg meer dan 10.000 mensen uit allerlei landen naar hun veiligheidsgedrag. In totaal konden gebruikers 100 punten scoren, maar het gemiddelde kwam op 34,6 punten uit.

Een score die bijna gelijk is aan de uitslag van 2012. De score van de Microsoft Computing Safety Index werd bepaald aan de hand van drie onderwerpen, namelijk gedrag, techniek en de 'basis'. In het geval van gedrag ging het om acties die gebruikers doen of niet doen om zichzelf online te beschermen, zoals het gebruik van veilige wachtwoorden, het maken van 'slimme keuzes' in websites en zich verdiepen in maatregelen om zaken als identiteitsdiefstal te voorkomen. In deze categorie konden 30 punten worden behaald, maar gemiddeld bleven gebruikers op 10,4 punten steken.

De score voor techniek werd bepaald door zaken als browserinstellingen, gebruik van phishingfilters en instellingen op sociale netwerken, maar ook het gebruik van valse namen en het verbergen van het IP-adres van de computer leverde punten op. Deze categorie kon 40 punten opleveren, maar consumenten kwamen gemiddeld niet verder dan 9,5 punt.

De laatste categorie, de 'basis', bestaat uit het gebruik van een legitieme, recente Windowsversie, het instellen van automatische updates en het gebruik van een virusscanner, firewall en beveiligd wifi-netwerk. Van de 30 beschikbare punten werden er 14,7 ook daadwerkelijk gehaald. In het geval van automatische updates en het gebruik van virusscanner en firewall denken veel mensen dat ze hier geen gebruik van maken, maar na controle blijkt dit in de meeste gevallen wel zo te zijn.

Microsoft stelt dat consumenten dan ook beter beschermd zijn dan ze zelf denken. Toch is er nog ruimte voor verbetering. "Er zijn veel dingen die je kunt doen om jezelf op internet te beschermen. Als we allemaal één ding doen, stel je dan eens voor hoeveel veiliger we allemaal zullen zijn", zegt Microsofts Jacqueline Beauchere.

Reacties (12)
11-02-2014, 13:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
11-02-2014, 15:18 door Anoniem
Hahahaha Microsoft die ons een onvoldoende geeft, laat ze eerst eens een virusscanner maken die goed een voldoende scoort
en een O.S.zonder honderden lekken die op de plank liggen klaar om in de jaren te worden gepatched.

Kleermaker blijf bij je..........
11-02-2014, 15:21 door Anoniem
Door Miriam4711: Kaats de bal terug, consument geeft weer onvoldoende voor microsoft (windows8 fail) en nog een hele waslijst, van hier tot aan Redmond qua security.

Want? Waarom zou je de eindgebruiker niet mogen wijzen op onverantwoordelijk gedrag?

We weten allemaal al heel lang dat wij eindgebruikers veruit de zwakste schakel zijn in beveiliging.

Dat kan niet vaak en helder genoeg benadrukt worden.

Misschien dat mensen dan verband gaan leggen tussen hun (oa download-)gedrag en de inbraken op hun systemen.

En daarnaast: Windows 8 heeft significante verbeteringen que beveiliging, dus het is raar om dat in dit verband aan te halen.
11-02-2014, 16:45 door Anoniem
Ok, dat de lezers van deze site hier wat handiger in zijn, is niet zo vreemd. Waarschijnlijk bezoek je deze site ook om deze reden. Maar de gemiddelde pc gebruiker zal het werkelijk een ruk zijn of alles nog wel klopt. Zolang het draait, draait het en zal er wel niks aan de hand zijn.
Vaak hebben ze wel een idee of wat gehoord ergens over maar hoe pak je dat ook alweer aan.
De gemiddelde pc gebruiker klikt echt overal en als het een keer vast loopt, dan gaan ze daar al gauw aan wennen en denken dat het zo hoort.
Ga maar pc's repareren/nakijken bij mensen thuis. Je weet niet wat je meemaakt en ziet.
Meerdere anti-virus scanners ergens op is vrij normaal (je kan er nooit genoeg hebben wordt gedacht) en de hele dag lastig gevallen worden op je pc met allerlei meldingen,schijnt men ook vrij normaal te vinden.
Hopeloos, dus ik ben het volledig met ze eens. Ik ben er dan ook mee opgehouden om hier mee bezig te zijn.
11-02-2014, 17:35 door Anoniem
Even nadenken: Wie levert ookalweer notoir brakke software, die interne afscheidingswanden lange, lange tijd moest, en nog steeds moet missen, en die verkocht wordt als "geen training nodig"? Wie heeft er ookweer jarenlang geweigerd wat aan de overduidelijke beveiligingsproblemen in hun software te doen door het "not a priority" te maken? Wie heeft er dus het recht verspeeld om nog de zelf-uitgezochte ongetrainde gebruiker te bekritiseren?

Juistem. Zet maar zelf de ezelsoren op en ga fijn zelf in de hoek staan.
11-02-2014, 18:32 door Anoniem
Om de test te kunnen doen wordt je doorgestuurd naar survey2.securestudies.com en moet je wel eerst JavaScript aanzetten ...

b.
11-02-2014, 18:52 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-02-2014, 19:15
[Verwijderd]
12-02-2014, 09:00 door Briolet - Bijgewerkt: 12-02-2014, 09:08
Door Anoniem: Om de test te kunnen doen wordt je doorgestuurd naar survey2.securestudies.com en moet je wel eerst JavaScript aanzetten ...

b.

Dan kun je beter ook hier wegblijven. Om op security.nl te kunnen inloggen moet je JavaScript aanzetten in de browser. Ook als je anoniem wilt posten, kun je hier in elk geval geen preview van je net getypte bericht aanmaken zonder JavaScript.

Dus deze site is ook onveilig in jouw optiek?
12-02-2014, 09:12 door Mysterio
Door Anoniem: Even nadenken: Wie levert ookalweer notoir brakke software, die interne afscheidingswanden lange, lange tijd moest, en nog steeds moet missen, en die verkocht wordt als "geen training nodig"? Wie heeft er ookweer jarenlang geweigerd wat aan de overduidelijke beveiligingsproblemen in hun software te doen door het "not a priority" te maken? Wie heeft er dus het recht verspeeld om nog de zelf-uitgezochte ongetrainde gebruiker te bekritiseren?

Juistem. Zet maar zelf de ezelsoren op en ga fijn zelf in de hoek staan.
Nou ja zeg, wat een niveau. Microsoft weet tenminste nog te motiveren waarom de gemiddelde gebruiker een onvoldoende krijgt. Het feit dat het gros van de gebruikers niet goed met de computer om kan gaan moet gezegd kunnen worden en de status van de Microsoft producten doen daar niets van af.

Wat ik hoop is dat deze keer de uitslag van dit onderzoekje Microsoft ter harte neemt en werkelijk gaat staan voor die onbekwame gebruiker. Microsoft doet al veel meer dan het ontwikkelen van een OS en daaraan gerelateerde producten. Denk aan MSE en de acties tegen botnets. Niet dat ik vind dat die rol bij Microsoft moet liggen... Ik constateer die zaken.

Ik weet trouwens niet hoe lang jij al van school bent, maar een onvoldoende geven is niet hetzelfde als kritiek leveren. Retorische vragen gaan je in dit geval ook niet helpen.
12-02-2014, 13:39 door Anoniem
Door Mysterio: Microsoft weet tenminste nog te motiveren waarom de gemiddelde gebruiker een onvoldoende krijgt. Het feit dat het gros van de gebruikers niet goed met de computer om kan gaan moet gezegd kunnen worden en de status van de Microsoft producten doen daar niets van af.
Jij hebt niet opgelet: Hun marketingverhaal is dat van "geen training nodig", en door dit jarenlang vol te houden verlies je als marketeer het recht om te zeggen dat je gebruikers toch echt beter zouden moeten weten. Ga eerst maar eens je marketing aanpassen.

Wat ik hoop is dat deze keer de uitslag van dit onderzoekje Microsoft ter harte neemt en werkelijk gaat staan voor die onbekwame gebruiker. Microsoft doet al veel meer dan het ontwikkelen van een OS en daaraan gerelateerde producten. Denk aan MSE en de acties tegen botnets. Niet dat ik vind dat die rol bij Microsoft moet liggen... Ik constateer die zaken.
Waren ze er op tijd bijgeweest in plaats van dat ze er expres met de pet naar gegooid hebben dan was al deze symboolpolitiek overbodig geweest. Ondertussen praten ze al jaren over hoe ze toch zo geweldig zijn en ook hoe anderen maar beter hun best moeten doen (tot en met geld vragen voor het oplossen van door henzelf veroorzaakte problemen) en bereiken ze, heel gek, niet echt veel, zeker lang zoveel niet als ze eerder hadden kunnen bereiken, dat dit gezien moet worden als politiek je best doen maar technisch toch wat minder. Er mist nogal wat aan hard benodigde substantie.
12-02-2014, 14:24 door Anoniem
Het er in krijgen dat mensen iets aan hun beveiliging zouden moeten doen is zo goed als onmogelijk.
Alles wat meer tekst bevat dan een half A4tje wordt opzij gelegd want, veel te veel werk al dat gelees of de meest bekende reden, druk, druk, druk, komt wel een keer. Ze zien er de noodzaak niet van in zolang er nog nooit iets gebeurt is
Net zoals dat je een auto bezitter probeert te vertellen dat ze auto beter rijd als je b.v. andere banden erop zet.
Hij rijdt toch goed, waarom zou ik, krijg je dan als antwoord.
Ik heb al zo vaak ergens een boek achter gelaten over pc gebruik met tips en trucs, het wordt niet eens open geslagen.
Laat staan dat de gemiddelde pc bezitter ook maar 1 letter zal lezen.
En aangezien een pc persoonlijk bezit is, laten ze zich niets vertellen over wat er mee zou moeten gebeuren.
Immers iedereen ziet zich zelf als pc expert na 1 á 2 jaar gebruik. Krijg er dan nog maar iets in.
16-02-2014, 23:25 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.