image

Besluit over van phishing verdachte student weer uitgesteld

dinsdag 11 februari 2014, 14:21 door Redactie, 2 reacties

Een van phishing verdachte student die door de Verenigde Staten worden gezocht hoort pas over twee weken of hij zijn uitlevering in de gevangenis moet afwachten. Het gerechtshof in Leeuwarden stelde gisteren voor de tweede keer een beslissing uit en komt nu op 24 februari met een uitspraak.

De van origine Vietnamese student wordt door de VS verdacht van medeplichtigheid aan phishing, hoewel de man dit altijd heeft ontkend. Vorige week oordeelde het gerechtshof in Den Haag dat de student van de Saxion Hogeschool aan de VS mag worden uitgeleverd. De Amerikaanse autoriteiten hadden eerder al een verzoek ingediend om de student in afwachting van zijn eventuele uitlevering vast te zetten, omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn.

Het gerechtshof in Leeuwarden wilde eerst de uitspraak van het hof in Den Haag afwachten voordat het tot een oordeel zou komen. Omdat het zo'n 'bijzondere zaak' is heeft het hof besloten om twee weken langer de tijd voor een beslissing te nemen. Tot die tijd blijft de student op vrije voeten.

De advocaat van de man verwacht dat minister Opstelten van Veiligheid en Justitie binnen 14 dagen duidelijkheid over de uitlevering van de student zal geven. De minister kan ervoor kiezen om de uitlevering uit te stellen, maar dat is onwaarschijnlijk. De SP had Opstelten gevraagd om de student in ieder geval zijn studie in Nederland te laten afmaken.

Reacties (2)
11-02-2014, 14:53 door Anoniem
Amerikanen leveren iemand die veroordeeld, dus niet verdacht, maar veroordeeld is voor moord niet uit.
En dan moeten we wel iemand die alleen maar ergens van verdacht wordt wel uitleveren.

Lijkt me... "bijzonder".
12-02-2014, 01:26 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 12-02-2014, 01:27
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.