image

Door Apple verboden privacy-app nu online

donderdag 30 augustus 2012, 14:56 door Redactie, 4 reacties

Een privacy-app die Apple uit de App Store verwijderde is als webapplicatie teruggekeerd. De Clueful-app, ontwikkeld door het Roemeense anti-virusbedrijf BitDefender, brengt in kaart wat andere geinstalleerde apps met persoonlijke gegevens doen. In eerste instantie was de app goedgekeurd, maar Apple besloot het programma voor nog altijd onbekende redenen later toch te verwijderen.

Persoonlijk
In totaal analyseerde Clueful meer dan 60.000 populaire iOS-applicaties. Aan de hand van deze gegevens bleek dat 42,5% persoonlijke gegevens van gebruikers niet versleutelt bij het versturen over WiFi. Daarnaast bleek dat 41,4% de locatie van een gebruiker kan traceren.

"De iPhone is de persoonlijkste van al je apparaten, bewaart grote hoeveelheden privégegevens waar app-ontwikkelaars graag toegang toe hebben", zegt hoofdonderzoeker Catalin Cosoi. Hij laat weten dat Clueful binnenkort verder zal worden uitgebreid.

Reacties (4)
30-08-2012, 15:18 door Anoniem
"In eerste instantie was de app goedgekeurd, maar Apple besloot het programma voor nog altijd onbekende redenen later toch te verwijderen."

Fijn dat ze dat soort zaken verwijderen. Het belang van appmakers is kennelijk een stuk belangrijker dan het belang van de klant, wiens privacy wordt geschonden. Goede aktie van Bitdefender, en Apple moet zich eigenlijk rotschamen.
30-08-2012, 15:22 door Whoops
Apple moet gewoon de applicaties die gegevens niet versleuten verwijderen,
niet applicaties die helpen bij waarborgen van de privacy.
30-08-2012, 16:56 door Anoniem
whoops: je weet toch dat het veel moeilijker is 1000000 applicaties weg te gooien dan eentje. Zoland er geen app is die zegt dat er gegevens lekken kunnen we gratis of zelfs tegen betaling die data ophalen
31-08-2012, 11:38 door spatieman
stel je voor de app detecteerde de goedgekeurde overheids spyware.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.