image

Geheugendetector schiet gaten in Google Chrome

vrijdag 31 augustus 2012, 10:24 door Redactie, 0 reacties

Google heeft een nieuwe versie van Google Chrome uitgebracht, waarin het acht beveiligingslekken verhelpt. Via de kwetsbaarheden kon een aanvaller in het ergste geval vertrouwelijke gegevens van andere websites lezen of manipuleren. Zeven van de acht problemen werden door externe onderzoekers ontdekt, waarvoor Google hen in totaal 3.500 dollar betaalde. Volgens de zoekgigant werden veel van de lekken via de AddressSanitizer gevonden.

Dit is een 'fast memory error detector', zoals Google het programma omschrijft. De software monitort het gebruik van Chrome en waarschuwt als het een geheugen-gerelateerde fout ziet. Om nieuwe beveiligingslekken via AddressSanitizer te vinden moet de onderzoeker Chrome allerlei taken en functies laten uitvoeren die uiteindelijk tot een geheugenfout kunnen leiden.

Naast de acht beveiligingslekken verhelpt Chrome 21.0.1180.89 voor Linux, Mac, Windows en Chrome Frame ook verschillende andere, niet security-gerelateerde problemen. Updaten gebeurt zoals altijd geheel automatisch.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.