image

Website en Twitteraccount Forbes gekaapt

vrijdag 14 februari 2014, 15:18 door Redactie, 1 reacties

Aanvallers hebben tijdelijk de website en een Twitteraccount van het zakenblad Forbes gekaapt. Ook werden twee Twitteraccounts van werknemers overgenomen. De aanval werd door het Syrian Electronic Army (SEA) opgeëist, dat eerder ook de Twitteraccounts van Microsoft, Skype en CNN overnam.

De aanvallers wisten toegang tot het beheerderspaneel van Forbes te krijgen en plaatsten op de website de tekst 'Hacked by the Syrian Electronic Army'. Bij eerdere succesvolle aanvallen maakte het SEA gebruik van phishing. Ook nu lijkt het erop dat een medewerker van het zakenblad de zwakste schakel was. "Forbes kan Alex Knapp voor deze hack bedanken", aldus het SEA via Twitter. Knapp is social media redacteur bij Forbes. Exacte details over de aanval zijn echter nog niet bekend.

Naast Skype, Microsoft en CNN werden ook aanbevelingsdienst Outbrain, hostingprovider Melbourne IT, chatdienst Viber, de Britse krant The Guardian, mediabedrijf Thomson Reuters en satirische website The Onion het slachtoffer van het Syrian Electronic Army.

Image

Reacties (1)
14-02-2014, 15:47 door Arie1980
Funny en pijnlijk tegelijk hoe ze keer op keer laten zien hoe gemakkelijk het eigenlijk is hoe je een grote website kan compromitteren. +1 voor hun social engineering skills
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.