image

"Philips weer gehackt door Anonymous"

vrijdag 31 augustus 2012, 13:24 door Redactie, 8 reacties

Elektronicagigant Philips zou weer door internetbeweging Anonymous zijn gehackt. Na de aanval van vorige week wist de groep naar eigen zeggen dit keer via een SQL Injection-kwetsbaarheid bij Philips Advance in te breken. In de gestolen database staan e-mailadressen, namen en versleutelde wachtwoorden. De aanval is onderdeel van 'OpColtan', genoemd naar het mineraal waarvan mobiele telefoons worden gemaakt.

Mensen in ontwikkelingslanden zouden door grote multinationals worden gedwongen om in slechte omstandigheden naar het mineraal te zoeken, aldus de verklaring van Anonymous. Naast Philips werden ook websites van Fujitsu en Siemens aangevallen.

Reacties (8)
31-08-2012, 13:39 door Anoniem
"De aanval is onderdeel van 'OpColtan', genoemd naar het mineraal waarvan mobiele telefoons worden gemaakt. "

Oh, wat goed van ze! Wereldverbeteraars zijn het ook! (cynisch)
..en nu maar wachten op de losgeld/belasting eis voor het niet vrijgeven van de informatie.
31-08-2012, 14:09 door yobi
Wel hypocriet. Anonymous zal toch zelf ook wel veel gebruik maken van mobiele telefoons. Ook raar om dan Philips aan te vallen. Veel telefoons komen tegenwoordig van Apple (iPhone), Blackberry, HTC, Sony, Motorola, Nokia enz
31-08-2012, 14:26 door Anoniem
Wel weer gehacked ... wanneer worden ze bij Philips nu eindelijk wakker ... ?
31-08-2012, 14:41 door Anoniem
en waar denk je dat (onder andere) die chips vandaan komen in die plastiek omhulseltjes?
31-08-2012, 16:43 door yobi
De beveiliging kan wel beter ja. Een aantal interessante machine-namen in de range 161.88.243.0-255. Bijvoorbeeld gateway.0 op 161.88.243.254 ???

Misschien een bedrijf laten pentesten. Er zijn goede bedrijven voor in Nederland.
31-08-2012, 17:18 door dawwg
Niet alleen Philips is gehackt, ook Siemens & Fujitsu; zie de "officiele operations site" van Anonymous: http://operationgreenrights.blogspot.nl/
31-08-2012, 19:04 door Anoniem
@yobi, Je verwijt anonymous van hypocriet te zijn. Dat zijn we dan allemaal! Heb jij een andere oplossing om die dingen te laten functioneren?
Begin een actie met te protesteren voor het hoofdbureau van philips om dringend andere grondstoffen te gebruiken zonder van bepaalde mensen 21ste eeuwse slaven te maken bij het delven van die grondstof. Ik ben er zeker van dat je dat niet gaat doen. Ik ben er zelfs zeker van dat je niet bereid bent tot om het even welke actie deel te nemen om op te komen tot betere werkomstandigheden of om het milieu te verbeteren!
Welke pc gebruik je en heb je je weleens afgevraagd...........?
Dus je bent zelf hypocriet.

Anonymous komt tenminste op voor die mensen die uitgemolken worden door een multinational.

https://www.youtube.com/watch?v=-TYrXrF9euM

1876 Leopold II of Belgium found a fake scientific association.
The real aim of the association was to organize the exploitation of Congo's rubber and ivory.
In a few years lots of people in Congo where forced in slavery.
The member of the association of Leopold II directed the exploitation in Congo and usually tortured the people in Congo.
1998: A civil war grow up in Congo. The UN in 2001 proved that the war was a conflict for Congo's minerals.
Firms like Sony, Nokia, Siemens, Toshiba, Apple, Intel etc... where involved in the war.
They payed warlords in order to collect great loads of coltan illegally. At least 200.000 people died in the mineral war in Congo.

NOW: Mr. Ntaganda, a warlord formerly involved in the war of 1991, is fighting a new war in Congo. This obviously shows that RDC (democratic republic of Congo) is now a war area.
The previously mentioned firms declare that they don't buy minerals from war areas.
Great mineral dealers make great business with Congo, as the email of

Mr.Thierry Manda Kalumba

(+260955363702 , +243997012175, salvakalumba@yahoo.fr ) proves.
The email was sent in 2012 and we found it in Traxys database.
Citizens of the world: your mobile phones, DVD players, video game systems and computers are made with the blood of Congo's people and animals.
Remember that it is our greed for technology and products from these companies that destroy our planet.
We can change this trend by not supporting these companies and recycling our own technology.
02-09-2012, 14:05 door Security Scene Team
Door yobi: Wel hypocriet. Anonymous zal toch zelf ook wel veel gebruik maken van mobiele telefoons. Ook raar om dan Philips aan te vallen. Veel telefoons komen tegenwoordig van Apple (iPhone), Blackberry, HTC, Sony, Motorola, Nokia enz

Daar ontkom je niet aan, wat had jij liever gehad dan? dat zij gebruik gingen maken van het Blikjes met touwtje systeem?
oh ja dan mogen het ook geen blikjes van philips of samsung zijn zeker? ik denk dat anonymous echt wel nagedacht heeft over welke
producten (telefoons) zij gebruiken van een bepaald bedrijf. 1 die het in hun ogen wel eerlijk spelen.
én als iemand het kan weten zijn hun het wel, Anonymous heeft dagelijks waarschijnlijk wel honderden geheime documenten inhanden gekregen vanwege hun aanvallen waarin zulke dingen voorkomen.

Door Anoniem: "De aanval is onderdeel van 'OpColtan', genoemd naar het mineraal waarvan mobiele telefoons worden gemaakt. "

Oh, wat goed van ze! Wereldverbeteraars zijn het ook! (cynisch)
..en nu maar wachten op de losgeld/belasting eis voor het niet vrijgeven van de informatie.


Zij doen tenminste wat aan de corrputie van overheden en hun Corporated geld beluste hebberigheid. ze gaan over lijken, en jij gaat zeuren over 1 aanval op een website.? ik zeg Chappeau Anonymous! het zijn voornamelijk mensen zoals jij die wel hun mond open doen en over kritiek opleveren, maar verder geen kennis van zaken hebben, behalve de leugens die verspreidt worden door overheden d.m.v. kranten en journalisten om mensen zoals jij zoet te houden. (grootste voorbeeld is het Julian Assange schandaal, de leugens over de verkrachting enz..) maar nee, jij houdt liever je oogkleppen op en als zij vragen SPING!, vraag jij hoe hoog. (cynisch)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.