image

256 cyberincidenten in kritieke infrastructuur VS

zaterdag 15 februari 2014, 10:20 door Redactie, 0 reacties

Vorig jaar zijn er 256 cyberincidenten door bedrijven in de Amerikaanse kritieke infrastructuur gemeld, zo laat het Industrial Control Systems Cyber Emergency Response Team (ICS-CERT) van de Amerikaanse overheid weten. In 57 van de incidenten bleek er echter geen sprake van een succesvolle aanval te zijn.

120 incidenten konden niet worden vastgesteld. Bij de resterende 79 organisaties kon de aanval wel worden vastgesteld of bestond het vermoeden van een aanval. Door gebrekkige detectiemogelijkheden en logbestanden kon niet worden bepaald of een aanvaller toegang tot het netwerk had gekregen. De meeste van de incidenten vonden plaats in de bedrijfsnetwerken van de organisaties die de kritieke infrastructuur beheren.

Daarbij kreeg de energiesector met de meeste incidenten te maken, namelijk 151. De aanvallen vonden plaats via spear phishingmails, gehackte websites die de aangevallen organisaties al uit zichzelf bezochten, (D)Dos-aanvallen, poortscans, SQL-injectie op websites en aanvallen op andere diensten die de organisaties online aanboden.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.