image

VVD wil drones boven Haagse Schilderswijk inzetten

maandag 17 februari 2014, 11:55 door Redactie, 8 reacties

De VVD wil dat de politie drones in mag zetten boven de Haagse Schilderswijk, om zo jeugdbendes en ernstige overlastgevers op te sporen. Dat laat VVD-lijsttrekker en wethouder van Financiën en Stadsbeheer Boudewijn Revis vandaag tegenover de Telegraaf weten.

Het landelijke helikopterteam van de politie zou bijna dagelijks boven de Haagse achterstandswijk actief zijn. De helikopter komt elke keer vanaf Schiphol aangevlogen. "Het werkt sneller als we drones laten opstijgen bij wijkbureaus en misschien later zelfs vanuit de achterbak van politiewagens”, zegt Revis. "Bovendien is het stiller. Veel inwoners van de Schilderswijk klagen nu over geluidsoverlast."

Defensie

De VVD-lijsttrekker wil dat de Haagse politie als eerste in Nederland een speciaal droneprogramma krijgt. Daarbij moet er met Defensie worden samengewerkt. "Met name boven de Schilderswijk is het goed als de politie meer ogen heeft. Het is een mooie manier om vanuit de lucht hinderlijk gedrag op straat aan te pakken. Daarnaast kunnen drones prima worden ingezet in de rest van Den Haag als er bijvoorbeeld ergens sprake is van een inbraakgolf", aldus Revis.

Image

Reacties (8)
17-02-2014, 13:24 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 17-02-2014, 13:30
[Verwijderd]
17-02-2014, 14:56 door Anoniem
Door Peter V.: Kun je soms van bovenaf zien dat iemand behoort tot een jeugdbende?
tuurlijk, die krijgen net als op google maps zo'n pijltje boven hun hoofd... is makkelijk te zien vanuit de lucht;)
17-02-2014, 15:29 door Goeroeboeroe
Bij 'n overval zou ik me nog iets kunnen voorstellen (hoewel dat natuurlijk vrijwel automatisch een glijdende schaal betekent, waardoor je over tien jaar volautomatisch een bon gedroned krijgt als je schoenveter los zit en je daardoor het verkeer in gevaar brengt).
Maar 'n jeugdbende? Is het kenmerk van 'n jeugdbende nou niet net dat het meerdere personen zijn, die dus prima waarneembaar zijn door gewone agenten? En overlastgevers, als die echt overlast geven, dan heb je toch geen drone nodig om dat te constateren? Als de overlast klaarblijkelijk zo gering is dat je 'n drone nodig hebt om die overlast op te sporen, dan lijkt het me nogal 'n verspilling van overheidsgeld. En dat in 'n tijd waarin Rutte en Samson (met hartelijke steun van Pechtold en de gristenen) nou juist zo hun best doen om alles wat wél nuttig is weg te bezuinigen.
17-02-2014, 16:52 door Anoniem
ach ach die vvd toch weer hebben ze een nieuw speeltje moet het meteen overal ingezet worden , kamera's zijn zeker niet genoeg in de schilderswijk ,,,,, tjonge wat een partij zeg zet verdomme de agenten in waar ze voor zijn en niet op afstand kijken , zijn zeker te bang om in die wijk te komen !!!!!!
17-02-2014, 17:19 door Anoniem
Ach, tsijn sportieve lui in de Schilderswijk; de omzet luchtbuksen zal gestadig gaan stijgen .... ;P
17-02-2014, 17:58 door Sisko
Uiteraard ook met dezelfde (niet)gezichtsherkennende camera uitgerust.... {Ivo Opstelten uitlachen doet}
17-02-2014, 18:57 door Eric-Jan H te D
Bilthoven Noord lijkt me ook een goede locatie. Helaas voor mevrouw Els Borst te laat.

Mijnheer Opstelten en consorten zijn helemaal van het padje af. De politie is met
achtervolgingen al dan niet ondersteund door helikopters bij regelmaat zeer succesvol
gebleken (NIET) en dus is de vlucht vooruit gekozen. Iedere Nederlander een enkelbandje
zou ik zeggen.
19-02-2014, 09:32 door Anoniem
Onder der noemer van democratie en vrijheid begint Nederland toch steeds meer te lijken op een controle (politie) staat.
Wat waren we blij voor de oost-duitsers toen de muur viel in 1989.
Nu waren ze eindelijke verlost van de Stasi en konden ze eindelijk vrij leven en reizen.
Intussen zijn wel lekker, met de modernste techniek, deze praktijken hier ingevoerd.

Nog even wachten en de slimme elektriciteit meter en slimme centrale verwarming thermostaat "bellen" naar huis (controlerende instantie) en brengen je dagelijkse gang van zaken mooi in kaart.
En aangezien het mac adres van je mobiele smartphone toch al in je apparaat overzicht van je modem staat is deze ook weer makkelijk te volgen.
Dus een enkelband is dan niet direct nodig.

Het wachten is nu op de hekken met toegang poorten en bewaking die dan om deze en soortgelijke wijken geplaatst worden.
Krijgen dit soort wijken dan ook weer de oude naam : Ghetto
Krijgen dan de bewoners weer een gekleurd driehoekje op hun kleding en in hun Id bewijs, waaruit duidelijk wordt tot welke sociale en culturele bevolking groep ze horen (een overzicht hiervan is te vinden in het Oorlog en Verzet museum in Overloon).
Dit is zo 1940 - 1945
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.