image

Medewerker Belastingdienst opgepakt wegens DigiD-fraude

dinsdag 18 februari 2014, 13:02 door Redactie, 2 reacties

In het onderzoek naar de omvangrijke DigiD-fraude in Groningen heeft de politie vandaag drie mensen opgepakt, waaronder een medewerker van de Belastingdienst. Bij de fraude, die vorig jaar plaatsvond, zou er naar schatting voor honderdduizenden euro's zijn gefraudeerd.

De verdachten hadden van slachtoffers het DigiD opnieuw aangevraagd en daarmee bijvoorbeeld zorg- en huurtoeslagen aangevraagd. Het geld lieten de verdachten op hun eigen bankrekeningen overmaken. Tot nu toe zijn 54 aangiften opgenomen en worden meer aangiften niet uitgesloten. Vorig jaar november werden al vijf mensen in de zaak gearresteerd.

Vandaag heeft de politie een 54-jarige man en een 53-jarige vrouw uit Westerlee aangehouden. Verder is een 27-jarige man uit Winschoten opgepakt. De 54-jarige man is werkzaam bij de Belastingdienst. Zijn rol en aandeel, samen met de andere verdachten, moet de politie nog onderzoeken. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (Fiod) voert het onderzoek op zijn werkplek bij de Belastingdienst uit.

Reacties (2)
18-02-2014, 16:14 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
18-02-2014, 23:12 door schele
Benieuwd of ooit naar buiten komt welke basale, organisatorische beveiligingsmaatregelen die dit hadden voorkomen niet/of verkeerd waren ingevoerd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.