image

300.000 gestolen wachtwoorden op Pastebin in 2013

dinsdag 18 februari 2014, 17:00 door Redactie, 0 reacties

Vorig jaar hebben aanvallers de gebruikersnamen en wachtwoorden van ruim 300.000 accounts op het digitale prikbord Pastebin.com geplaatst. Via de website is het eenvoudig om berichten en data achter te laten. Pastebin wordt dan ook regelmatig gebruikt voor het plaatsten van gestolen gegevens.

In 2011 gebruikte hackerscollectief LulzSec de website om allerlei aankondigingen te doen en buitgemaakte gegevens te publiceren, zoals gebruikersnamen en wachtwoorden. Dit voorbeeld werd vervolgens door allerlei andere partijen en hacktivisten gevolgd. Daarop lieten de beheerders van Pastebin weten dat ze de berichten op de website strenger gingen controleren. Vorig jaar werden toch nog de gegevens van zo'n 311.000 gecompromitteerde accounts op de website geplaatst.

Het ging om inloggegevens van allerlei gehackte websites en internetdiensten. Een groot deel van de gecompromitteerde accounts waren met een Gmail- of Yahoo-adres geregistreerd. De cijfers zijn afkomstig van High-Tech Bridge, dat stelt dat het werkelijke aantal gecompromitteerde accounts veel hoger ligt, aangezien aanvallers vaak maar een klein deel van de gestolen gegevens op Pastebin publiceren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.