image

Gehackt marine-netwerk VS na 4 maanden beveiligd

woensdag 19 februari 2014, 10:39 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse marine heeft zo'n vier maanden nodig gehad om een gehackt netwerk te beveiligen. Aanvallers wisten vorig jaar toegang tot het niet vertrouwelijke netwerk te krijgen, dat wordt gebruikt voor het hosten van sites, opslag van niet gevoelige gegevens en verwerken van niet gevoelige communicatie.

De aanval werd in september 2013 door de Washington Post gemeld. Legerfunctionarissen lieten toen weten dat de aanvallers van het netwerk waren verwijderd. Nu blijkt dat de aanvallers hardnekkiger waren dan eerst werd gedacht, waarbij functionarissen vertellen dat ze in de "bloedbaan" van de marine-systemen terecht waren gekomen. Uiteindelijk was het netwerk pas in november vorig jaar weer helemaal beveiligd.

Mogelijk zal er volgende maand een hoorzitting plaatsvinden waarin de langetermijnplannen worden besproken om de kwetsbaarheden aan te pakken die door de aanval zijn blootgelegd. De aanval zou verschillende beveiligingsproblemen in computers van het Amerikaanse Ministerie van Defensie hebben aangetoond, zo meldt de Washington Post.

Reacties (2)
19-02-2014, 11:16 door Anoniem
#A : ik lieg altijd
#B: wanneer ik betrapt wordt is het vanwege staatsveiligheid
#C: er is NIETS aan de hand, loopt u alstublieft door
#D: er is alleen een netwerk voor niet vertrouwelijke informatie gehacked..


SUM A-B-C-D : denken ze nu echt dat we nog enig woord van die bullshit geloven
19-02-2014, 12:06 door Anoniem
Is de marine even blij dat hun witte hoedjes standaard in het welkomstpakket zitten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.