image

"Bedrijven afgeluisterd via iPhone in bestuurskamer"

dinsdag 4 september 2012, 15:27 door Redactie, 5 reacties

Bestuurders van beursgenoteerde bedrijven worden afgeluisterd via hun iPhone. "Beursgenoteerd! En dus is al hun informatie bruikbaar om grote winsten mee te maken. Maar bedrijven zwijgen omdat ze niet willen dat bekend wordt dat ze gekraakt zijn", vertelt Tom Kellerman van Trend Micro tegenover de Financiële Telegraaf. De daders zitten volgens hem vooral Oost-Europa. Hoe de aanvallen precies in z'n werk gaan laat Kellerman niet weten.

Het Finse F-Secure stelde onlangs dat er al vijf jaar geen malware voor de iPhone is ontdekt. Daarnaast zijn er ook geen gevallen bekend waarbij iPhones via 'drive-by downloads' of gerichte aanvallen zijn gehackt.

Pistool
Uit onderzoek van de Amerikaanse beursautoriteit SEC blijkt dat 25% van de inbraken niet wordt gemeld, maar nergens wordt gerefereerd naar aanvallen via iPhones. "Maar ze hebben het probleem vervolgens vaak ook niet aangepakt. Hun oplossing? Ze gooien de gehackte telefoon weg en gaan gewoon verder", merkt Kellerman op.

De vicedirecteur is niet alleen op internet bezig om zich en anderen tegen aanvallen te beschermen, ook op straat zou hij al meerdere malen zijn aangevallen door cybercriminelen. En daar is een virusscanner niet voldoende. "Ik ben geen Republikein, maar ik heb nu een pistool om mezelf te beschermen."

Reacties (5)
04-09-2012, 15:44 door Anoniem
"Maar bedrijven zwijgen, omdat ze niet willen dat bekend wordt dat ze gekraakt zijn. Terwijl ze dat in de VS wettelijk verplicht zijn."

Er bestaat helemaal geen juridische plicht om een gehackte telefoon van een directeur te melden, aangezien er geen sprake is van customer records (personally identifiable information) die buit zijn gemaakt.

"De vicedirecteur beschermt zich niet alleen op internet tegen aanvallen, ook op straat zou hij meerdere malen zijn aangevallen door cybercriminelen. Ik ben geen Republikein, maar ik heb nu een pistool om mezelf te beschermen."

Grappig, ik heb nog nooit gehoord van medewerkers van bedrijven zoals TrendMicro die op straat worden aangevallen door cybercriminelen.
04-09-2012, 15:51 door Whacko
Wat is dit nu voor nieuws? Ok, dat ze worden afgeluisterd is natuurlijk niet goed. Maar wat heeft de iPhone ermee te maken? Ze spreken zichzelf tegen. Er zijn al jaren geen malware ontdekt, en in het onderzoek wordt niks gezegd over iPhones. Dus waarom wordt de iPhone dan genoemd?
04-09-2012, 17:40 door P5ycH0
Vreemd nieuws.
Lijkt meer een bewering dan nieuws eigenlijk.. Waar zijn de feiten? Hoe gaat het in z'n werk?
04-09-2012, 20:07 door Anoniem
Verbaasd me niets. Waarom wordt hier de iPhone genoemd? Simpel, het is de defacto standaard bij directies en raden van bestuur (spreek uit ervaring).
Hoe? Zorg dat je malware op het apparaat krijgt.
Dat het niet gesignaleerd is, is ook niet vreemd. Apple laat malware niet in hun store toe, je moet het dus goed verstoppen. Omdat je het heel selectief gebruikt is de kans dat het gevonden wordt ook heel gering.
05-09-2012, 09:23 door Anoniem
http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/wikileaks-julian-assange-tells-iphone-279945

check Phone Monitoring : http://spyfiles.org/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.