image

Rotterdammer die 2.000 computers besmette voorlopig vrij

donderdag 20 februari 2014, 12:03 door Redactie, 0 reacties

De 19-jarige Rotterdammer die 2.000 computers met malware besmette en slachtoffers via hun eigen webcam bespioneerde komt wegens 'persoonlijke omstandigheden' voorlopig vrij. De rechtbank in Rotterdam heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst, aldus een woordvoerder van de rechtbank.

De advocaat van de Rotterdammer vindt dat zijn cliënt inmiddels genoeg is gestraft. "Mijn cliënt heeft inmiddels 4,5 maand vastgezeten en dat vind ik wel genoeg voor wat hij heeft gedaan. Dat vond ik vorige maand eigenlijk al en daarom heb ik het schorsingsverzoek ingediend", zo laat hij tegenover persbureau Novum weten.

De man zou het daarnaast zwaar in de gevangenis hebben. Zo zou hij zijn overgeplaatst omdat hij door andere gedetineerden werd belaagd. "Gedetineerden kunnen in de gevangenis blijkbaar op de computer zien waarvoor een ander vastzit", aldus de advocaat. Aangezien de Rotterdammer wordt verdacht van het bezit en verspreiden van kinderporno zou hij daardoor in de gevangenis onderaan de ladder staan.

De rechtszaak zal nog in de eerste helft van dit jaar plaatsvinden, zo heeft de rechtbank laten weten. De advocaat zal dan pleiten voor een straf die overeenkomst met de tijd die zijn cliënt al in de gevangenis heeft doorgebracht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.