image

Site meet impact datalekken via Richter-achtige schaal

donderdag 20 februari 2014, 15:27 door Redactie, 0 reacties

Een nieuwe website meet de impact van datalekken aan de hand van een Richter-achtige schaal. Volgens beveiligingsbedrijf Safenet, dat de website genaamd BreachLevelIndex.com beheert, is niet elk datalek hetzelfde. Daarom heeft het een algoritmische formule bedacht om de ernst van een lek te meten.

De Breach Level Index kijkt naar verschillende factoren, zoals het soort data, aantal gestolen gegevens, de bron van het datalek en of de waardevolle data na ontdekking van het lek nog steeds veilig was. Vervolgens worden deze factoren door het zelfontwikkelde algoritme gehaald waarna er een indexgetal uitkomt, waarbij 1 het minst erg is en 10 het ergst.

Datalekken

In 2013 zouden er meer dan 1.000 datalekken hebben plaatsgevonden, waarbij 575 miljoen gegevens werden gestolen of verloren. Het werkelijke aantal gegevens ligt waarschijnlijk hoger, aangezien in 44% van de gevallen er niet werd gemeld hoeveel gegevens er waren gelekt. In de meeste gevallen (57%) waren het aanvallers van buitenaf die het datalek veroorzaakten.

Het per ongeluk verliezen van een datadrager of computer met vertrouwelijke gegevens was in 27% van de incidenten de oorzaak. Kwaadwillende medewerkers volgen met 13%, terwijl 2% van de datalekken aan hacktivisten werd toegeschreven. Door een staat gesponsorde aanvallers waren bij minder dan 1% van de datalekken betrokken.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.