image

Britse bende maakte 900.000 euro buit via datingscam

donderdag 20 februari 2014, 16:52 door Redactie, 0 reacties

In Groot-Brittannië zijn acht leden van een bende veroordeeld wegens het stelen van ruim 900.000 euro via datingscams en andere vormen van online oplichting. De zaak kwam aan het rollen door een vrouw in New York die aangifte van oplichting deed.

Ze had via internet een 'knappe Italiaanse man' leren kennen en hem 9.300 euro gestuurd zodat hij naar de VS kon komen. De man, die in werkelijkheid een oplichter was, liet weten dat hij een nieuw leven met de vrouw wilde beginnen. De rekening waar het geld op was gestort bleek van een 36-jarige Brit te zijn. Verder onderzoek maakte duidelijk dat de bende meer dan 70 slachtoffers had gemaakt, die voor 910.000 euro waren opgelicht.

De Britse man werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 maanden. Zijn broer kreeg een celstraf van 2 jaar wegens het witwassen van het gestolen geld. De zus van de twee mannen die ook met het witwassen meehielp werd tot een taakstraf van 150 uur veroordeeld. Andere bendeleden kregen straffen variërend van een voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf tot een gevangenisstraf van 42 maanden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.