image

Microsoft demonstreert werking virusverwijdertool MSRT

vrijdag 21 februari 2014, 10:06 door Redactie, 3 reacties

Elk maand tijdens patchdinsdag voorziet Microsoft de in Windows ingebouwde virusverwijdertool MSRT (Malicious Software Removal Tool) van updates om veel voorkomende malware van Windowscomputers te verwijderen. De updates worden automatisch tijdens het Windowsupdateproces binnengehaald.

Microsoft heeft aan de hand van een interactieve wereldkaart de werking van de MSRT gedemonstreerd. Via de wereldkaart wordt getoond hoe de updates worden uitgerold en vervolgens malware op allerlei computers detecteren. Er is daarbij een verschil in tijdszone en het soort malware per geografische malware zichtbaar. Zo is er in Zuid-Amerika andere malware actief dan in bijvoorbeeld Europa.

De demonstratievideo, die tijdens de patchdinsdag van januari is gemaakt, laat verder zien hoe de MSRT in slechts twee dagen tijd van een miljoen Windowscomputers malware verwijdert.

Image

Reacties (3)
21-02-2014, 11:40 door Anoniem
Dit is dus de malware die 'Windows Security Essentials' (Al sinds vorig jaar de slechtste malware scanner) allemaal heeft doorgelaten?
21-02-2014, 17:34 door Anoniem
Microsoft maakt zichtbaar dat het zonder netjes te vragen informatie over gebruikers binnenhaalt om voor eigen gewin te misbruiken. Hier in Nederland is een verwijzing naar ongeloofelijk vage kleine lettertjes niet voldoende.

Microsoft steekt Google naar de kroon.
25-02-2014, 09:32 door Mysterio
Door Anoniem: Microsoft maakt zichtbaar dat het zonder netjes te vragen informatie over gebruikers binnenhaalt om voor eigen gewin te misbruiken. Hier in Nederland is een verwijzing naar ongeloofelijk vage kleine lettertjes niet voldoende.

Microsoft steekt Google naar de kroon.
Waar heb je het over? De MSRT is een update die je gewoon uit kan vinken hoor.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.