image

Zuid-Korea wil Stuxnet-achtige cyberwapens ontwikkelen

vrijdag 21 februari 2014, 11:08 door Redactie, 4 reacties

Het Zuid-Koreaanse leger wil Stuxnet-achtige cyberwapens gaan ontwikkelen om de nucleaire installaties en raketten van Noord-Korea te ontregelen. Deze week onthulde het Koreaanse Ministerie van Defensie een plan, waarbij er ook aan de ontwikkeling van offensieve cybertools zoals Stuxnet zal worden gewerkt.

Stuxnet werd ingezet om de Iraanse uraniumverrijkingscentrale in Natanz te saboteren. "Zodra het tweede faseplan is voltooid, kan het cybercommando omvangrijke cyberoorlogsmissies uitvoeren", aldus een overheidsfunctionaris tegenover het Koreaanse persbureau Yonhap. Het cybercommando werd in 2010 opgericht om cyberaanvallen door Noord-Korea af te slaan.

In mei zal er echter een nieuwe cyberverdedigingsafdeling worden opgezet, die de cyberoorlogsmissies coördineert en hierop toeziet. "De nieuwe afdeling zal de defensieve cyberoorlogsmissies overzien als grote netwerken met hackingaanvallen te maken krijgen, en zal tegelijkertijd bevelen van de voorzitter van de gezamenlijke stafchefs uitvoeren", zo liet de functionaris verder weten.

Reacties (4)
21-02-2014, 12:04 door johanw
Laat ze maar oppassen dat er na zo'n actie niet wat granaten op Seoel neerkomen. Of is dit de nieuwste smoes van de USA om een nieuwe oorlog te ontketenen?
21-02-2014, 13:43 door Anoniem
Het Zuid-Koreaanse leger wil Stuxnet-achtige cyberwapens gaan ontwikkelen om de nucleaire installaties en raketten van Noord-Korea te ontregelen.

Volgens mij heet dat aanvallen. Lijkt mij niet verstandig tijdens een wapenstilstand. Betere oplossing blijft, om via diplomatieke kanalen te werken aan een oplossing. Alleen wanneer zelfs Rusland en China hiermee akkoord gaan, zou het ingezet kunnen worden. Gelet op de potentiele impact (nucleaire oorlog indien het mislukt) blijft het zeeeeeer twijfelachtig
21-02-2014, 18:16 door Anoniem
Waarom kondigen ze dit aan?
22-02-2014, 11:56 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 22-02-2014, 11:59
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.