image

Valse Facebook plug-in bedreigt 90.000 Chrome-gebruikers

donderdag 6 september 2012, 14:58 door Redactie, 2 reacties

Plug-ins voor Google Chrome die beweren de Facebook Tijdlijn te kunnen verwijderen zijn zeer populair, maar niet allemaal ongevaarlijk. Dat ontdekte beveiligingsbedrijf Barracuda Networks. Op de Google Chrome Store worden verschillende plug-ins aangeboden om de Tijdlijn, die Facebook eerder dit jaar introduceerde, weg te halen. De verschillende plug-ins hebben bij elkaar ruim 760.000 gebruikers.

Verschillende plug-ins, met namen als 'Disable Timeline on Facebook' en 'Remove Facebook Timeline' blijken niet helemaal zuiver. Niet alleen wordt geprobeerd om gebruikers aan enquêtes voor een gratis cadeaubon mee te laten doen, ze vragen ook om meer permissies dan noodzakelijk.

Toegang
Het gaat dan onder andere om toegang tot gegevens op alle websites en toegang tot tabs en surfactiviteiten. Deze valse plug-ins zijn meer dan 90.000 keer gedownload. "In andere woorden staan de potentiële slachtoffers deze kwaadaardige third-party plug-ins toe om hun persoonlijke webgegevens te kapen als ze het internet met Chrome surfen", zegt onderzoeker Jason Ding.

Reacties (2)
06-09-2012, 16:42 door Anoniem
Ik vrees dat dit bij heel veel extensions / add-ons het geval is. Ik gebruik daarom zo min mogelijk add-ons in mijn browsers.
07-09-2012, 08:53 door Anoniem
Ik snap echt niet waarom FB zelf die optie niet biedt. Wil je geen tijdlijn, dan zou je hem gewoon moeten kunnen uitschakelen.
Als je hier en daar op internet leest, is het toch heel duidelijk dat die tijdlijn helemaal niet zo geliefd is bij iedereen.
Het wordt gewoon door je strot geduwd!
Hyves doet het wat dat betreft beter: daar kun je de 'gepimpte profielen' gewoon in de standaardweergave bekijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.