image

Google onthult uitschrijfknop voor Gmail-gebruikers

vrijdag 21 februari 2014, 15:51 door Redactie, 10 reacties

Google gaat het eenvoudiger voor Gmail-gebruikers maken om zich voor e-mails met commerciële boodschappen en reclame uit te schrijven. In plaats van de uitschrijflink in de e-mails op te zoeken verschijnt er al naast de e-mail een uitschrijfknop. Daardoor is het niet nodig de hele e-mail te openen.

De uitschrijfknop was eerst voor een klein deel van de gebruikers beschikbaar, maar zal nu bij de meeste reclamemails verschijnen die over een uitschrijfknop beschikken. De tool is handig voor consumenten, maar kan nadelig voor bedrijven zijn. Google stelt dat het de knop beschikbaar heeft gemaakt zodat bedrijven transparanter worden en dat wordt voorkomen dat reclamemails ten onrechte als spam worden aangemerkt.

Op dit moment zouden gebruikers reclameberichten soms als spam aanmerken omdat ze de uitschrijflink niet kunnen vinden, zo laat Google tegenover IDG weten. Als genoeg mensen de berichten als spam aanmerken, kan dit op de lange termijn voor problemen bij het afleveren van de e-mail van de bedrijven zorgen.

Reacties (10)
21-02-2014, 16:05 door Anoniem
Wauw wat handig. En wat gaat er dan gebeuren met die reclame van google in je eigen inbox? Ik heb voor een reden een spamfilter maar volgens mij wordt dit gewoon toe gelaten?!
21-02-2014, 16:33 door Anoniem
Dan mag Google beginnen met het introduceren van deze uitschrijfknop voor de advertenties die ze voorschotelen in de gmail applicatie.
21-02-2014, 17:00 door vimes
"Als genoeg mensen de berichten als spam aanmerken, kan dit op de lange termijn voor problemen bij het afleveren van de e-mail van de bedrijven zorgen..."
Dat was toch de bedoeling van een spam knop? Dan moeten ze er maar voor zorgen dat die uitschrijflink duidelijk zichtbaar is en niet bv lichtblauw op net iets lichter blauw met 6 pitch letter.
Of een vervolgpagina op een website waar je eerst 6 formulieren moet invullen en andersoortige hindernissen.
Als er voor dat soort bedrijven geen dreiging van een blacklist meer bestaat dan is het hek van de dam.
21-02-2014, 17:30 door Wim ten Brink
Het is mij sowieso al opgevallen dat ik in sommige gevallen, als ik een emailtje markeer als spam, dat Google mij dan de optie biedt om eerst te proberen om mij uit te schrijven als het om een mailinglist gaat. En dat werkt verrassend goed omdat verdere emails van de betreffende afzender alsnog als spam naar de spamfolder gaan. (En Google kan dan registreren dat de betreffende afzender dus niet op de uitschrijving heeft gereageerd en dus als spammer aangemerkt kan worden.)
Sowieso is Google best goed in het filteren van spam. Het komt ook zelden voor dat ik een emailtje als spam aanmerk.
21-02-2014, 17:46 door Anoniem
Reclamemails ten onrechte als spam worden aangemerkt? Hoezo ten onrechte?
21-02-2014, 21:38 door Anoniem
Ik heb er geen last van van Google reclame,dit omdat ik op de Mac binnen Mac Mail gewoon mijn gmail account gebruik.
Daar ben ik dan ingelogd.
Ook kan ik zonder dan zelf op de google site hoef te komen,al mijn mail regelen.
Ik kom zelden op de google site,alleen soms om google+ dingen soms te regelen.
22-02-2014, 02:31 door Anoniem
> Sowieso is Google best goed in het filteren van spam. [17:30 door Wim ten Brink]

Dat klopt!
Kreeg laatst een mailtje van CoolBlue dat ik een door mijzelf besteld product op kon halen bij hun winkel in Groningen, maar omdat dit mailtje door g-mail ten onrechte als spam werd aangemerkt heb ik die nooit gezien.
Niet echt handig.

Verder vind ik dat g-mail er niet echt op vooruit gaat. De vormgeving is niet best: de grootte van je scherm wordt niet goed benut en er staat veel te veel troep (reclame) in beeld. Daarnaast verandert die vormgeving veel te vaak. "briljant" idee ook hoor die tabbladen, hoezo overzichtelijker?? Om nog maar te zwijgen over het meelezen.

Ik denk dat ik maar gewoon weer overstap op iets als Outlook Express of Windows Live Mail of zoiets.
Postvak In, Postvak Uit, en Verzonden Items. Meer heb je toch niet nodig?
22-02-2014, 08:00 door Anoniem
Door Anoniem: Dan mag Google beginnen met het introduceren van deze uitschrijfknop voor de advertenties die ze voorschotelen in de gmail applicatie.
ga jij dan voor je GMail account betalen?
22-02-2014, 20:18 door Briolet
Door vimes: "Als genoeg mensen de berichten als spam aanmerken, kan dit op de lange termijn voor problemen bij het afleveren van de e-mail van de bedrijven zorgen..."

Dat was toch de bedoeling van een spam knop?

Ja, maar niet iedereen gebruikt die spamknop goed. Ik kan me herinneren dat een kennis vorig jaar plots het schoolkrantje voor de kinderen niet meer kreeg. De oorzaak bleek dat te veel ouders dit schoolkrantje gewoon as spam wegklikten i.p.v. zich netjes af te melden.
06-04-2014, 19:39 door Anoniem
meerdere nieuwsbrieven per dag met aanbiedingen
en daarom wil ik graag dat ik mijn gmail op wil zeggen
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.