image

54.000 euro boete wegens misleidend Pac-Man-spel

zondag 23 februari 2014, 10:21 door Redactie, 2 reacties

Een Britse contentaanbieder heeft van een toezichthouder op mobiele diensten een boete van 45.000 pond (54.000 euro) gekregen wegens het aanbieden van een misleidend Pac-Man-achtig spel op Facebook en Tumblr waar gebruikers zonder dat ze het wisten voor moesten betalen.

Gebruikers van de sociale netwerksites werden misleid door reclames die beweerden dat ze konden zien wie allemaal hun profiel had bekeken. Zodra ze op de advertenties klikten werden die echter op hun eigen wall geplaatst en werden de gebruikers naar een Pac-Man-achtig spel doorgestuurd. Het spel liet weten dat de beste spelers kans op allerlei prijzen maakten, zoals iPads en PS3-spelcomputers. Om aan het spel deel te nemen moesten gebruikers hun mobiele telefoonnummer opgeven.

In werkelijkheid gaven de gebruikers zich op deze manier op voor een abonnement. "Consumenten werden door misleidende digitale marketing verleid om zich voor deze dienst in te schrijven", aldus Patrick Guthrie van toezichthouder PhonepayPlus. Hij herhaalt daarnaast het aloude advies: "als een advertentie iets belooft dat te mooi om waar te zijn lijkt, wees dan zeer voorzichtig."

Reacties (2)
23-02-2014, 10:56 door Anoniem
Darwin in actie.
24-02-2014, 16:17 door Anoniem
Mja misleidend. De meeste mensen lezen simpelweg niet waar ze zich voor inschrijven. Da's gewoon dom.

-
Read the small print. Always check the small print for conditions and pricing information before entering your mobile number online, making sure to scroll all the way down the page.
-
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.